IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските акции паднаха до най-ниското ниво от началото на юли

Инвеститорите са притеснени, че дълговата криза в еврозоната може да достигне Италия, а растат и опасенията за американския дефицит

23:34 | 11.07.11 г.
Автор - снимка
Създател
Американските акции паднаха до най-ниското ниво от началото на юли

Щатските индекси отбелязаха най-големите си загуби от месец насам по време на сесията в понеделник, като приключиха на най-ниското си ниво от началото на юли, предава CNBC.

Инвеститорите са притеснени, че дълговата криза в еврозоната може да достигне Италия, а растат и опасенията относно американския бюджетен дефицит.

Индексът на 30-те водещи американски компании - Dow Jones Industrial Average (DJIA) се понижи с 1,2% до ниво от 12 506 пункта, като всичките му компоненти са на минус.

S&P 500 спадна с 1,8% до 1 319 пункта, а Nasdaq Composite загуби 2% до 2 803 пункта. Въпреки значителните спадове, Dow Jones и S&P 500 все още са на плюс за месеца.

В Европа се засилиха страховете, че дълговата криза може да принуди още задлъжнели държави да поискат финансова помощ. Висши европейски ръководители се срещат в Брюксел, за да обсъждат ситуацията в Италия и региона като цяло преди срещата на финансовите министри от еврозоната.

Президентът на САЩ Обама заяви на пресконференция, че ще се среща с лидерите на Конгреса всеки ден, докато дебатът за дълговия лимит на страната бъде разрешен, отказвайки да подпише каквото и да е краткосрочно споразумение. Изявлението идва след среща през уикенда, която не постигна много.

Американският лек петрол спадна с 1,1% до 95,15 долара за барел заради разрастващата се дългова криза в еврозоната и след намаление на вноса от Китай. Сортът Брент се покачи с 0,2% до ниво от 117,24 долара.

Златото се повиши с 0,8% до 1 555 долара за унция, а среброто загуби 2,3% до 35,69 долара.

Еврото поевтиня с 1,3% и регистрира 6-месечно дъно от 1,403 долара, а доходността на базовите 10-годишни американски ДЦК се срина с 0,11 процентни пункта до 2,92%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:24 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още