IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ записаха най-големия си търговски дефицит от близо 3 години

Отрицателното салдо при търговията е цели 53,1 млрд. долара, което се оказа доста повече от очакваното

18:06 | 11.08.11 г.
Автор - снимка
Създател
САЩ записаха най-големия си търговски дефицит от близо 3 години

САЩ обявиха изненадващо голямо увеличение на търговския си дефицит. През юни отрицателното салдо в търговията на страната е достигнало най-високото си ниво от октомври 2008 година насам, пише MarketWatch.

Търговският дефицит през юни е бил в размер на 53,1 млрд. долара, което е ръст от 4,4 на сто спрямо предходния месец. Обезпокоителната новина е, че износът е отчел спад от 2,3 на сто, което е най-голямото понижение от декември 2008 година насам.

Предварителните прогнози на анализаторите бяха за дефицит в размер на 48,2 млрд. долара. Отрицателното салдо за май пък бе повишено до 50,8 млрд. долара.

Износът се е свил до 170,9 млрд. долара, което е понижение с 2,3 на сто за месеца. При изваждането на услугите понижението е дори по-голямо – 3,2 на сто. В същото време вносът се е свил с 0,8 на сто до 223,9 млрд. долара.

Увеличаването на търговския дефицит предполага, че може да се очаква корекция в посока надолу на данните за брутния вътрешен продукт на САЩ, коментират анализатори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:29 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още