IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

От Ватикана призоваха за реформиране на световната икономическа система

Според Папския съвет за справедливост и мир е необходимо създаването на Световна централна банка като регулатор на финансовите пазари и националните централни банки

16:14 | 24.10.11 г. 6
От Ватикана призоваха за реформиране на световната икономическа система

На фона на възможността от нова вълна на икономическата криза от Ватикана призоваха за провеждане на реформа на световната валутно-финансова система и за създаването на  световна централна банка за управление на финансовите институции, които често се оказват неефективни в борба с кризите, съобщи РИА Новости, като се позова на документ, подготвен от Папския съвет за справедливост и мир.

В него се посочва, че е необходимо да бъдат въведени ефективни методи за координиране и контрол.

„В перспектива е необходима организация, която ще изпълнява функциите на „световна централна банка“ и която ще регулира както финансовите потоци и валутно-обменната система, така и националните централни банки“, отбелязват от Светия престол.

Според Папския съвет за справедливост и мир на регионално ниво е необходимо засилване на ролята на съществуващите финансови институции като Европейската централна банка.

Промените обаче трябва да имат не само икономически, но и политически елемент, който да включва създаването на държавни институции, гарантиращи единство и съгласуваност на съвместно вземаните решения, пише още в документа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:40 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 2 rate down comment 1
koly-03
преди 12 години
Браво ! Това е целта на бандитите от Уолстрийт ! И ти ли Бруте - след 2 000 години пак предателство на християнската глава на охтопода. Браво! Ще гниете във вашият ад, а ние в нашият!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 1 rate down comment 0
Mavi Goz
преди 12 години
Интересно, кой ли ще дърпа конците на новата Световна банка? Дали ще пуснат някой от БРИК, или пак ще се наместят онези, които докараха нещата до тук?Начи можем да протягаме ръчица към кинтите на Китай, Бразилия, Русия и пр., но искаме да продължаваме да им ковем канчетата кое как е в света на пазарната икономика! :lol: Китай обаче май има други планове, да видим и останалите "развиващи се" какво ще кажат! :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 1
deepconcern
преди 12 години
на всички е ясно, че това е пътят. самото развитие на нещата в Европа се вижда, как политиците започват да се събират през ден, няма ги предишнитеразделения. така, че Ватиканът казва нещо, което всички разумни политици и икономисти смятат, но все още не смеята да кажат на глас.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 2
stone kold
преди 12 години
ватикана центърът на злото папата лицето на сатаната............унищожете ги
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 1
Fiscalist
преди 12 години
Хахаха, не е за вярване но и на мен веднага ми мина през главата едно "така, така ..." като прочетох това заглавие... Мнооооого прозрачно, много. Вече за *** ни взимат? Или може би "сме", ако тук множественото число е подходящо въобще.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 2
julliano
преди 12 години
Така, така... следва да се създаде и световна полиция и жандармерия, за да се държи в абсолютно подчинение човешкото стадо, да се въведат задължителни ваксинации със раково заразени ваксини, да се тъпчат 99 % от световното население с ГМонсанто мутанти, от които да се стерилизира и да развива по дванадесет заболявания преди 40 годишна възраст... Малко време ви остана, адови изчадия. Присмехулниците ги очаква съд
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още