IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трейс Груп отчете 71% спад на консолидираната печалба през лятото

Продажбите на холдинга през третото тримесечие се увеличават с 19% на годишна база

13:07 | 30.11.11 г. 1
Трейс Груп отчете 71% спад на консолидираната печалба през лятото

Трейс груп холд АД отчита 71% спад на консолидираната печалба на годишна база до 2,4 млн. лв. за третото тримесечие на 2011 г., показва отчетът на дружеството, публикуван чрез БФБ-София.

Общо за деветмесечието печалбата е 5,2 млн. лв. като намалява с 57% на годишна база. Намалението е въпреки увеличението на продажбите с 19% на годишна база до 110 млн. лв. през третото тримесечие на 2011 г. и с 38% до 257 млн. лв. за деветмесечието.

Бизнесът на Трейс груп холд АД е свързан с печелене на поръчки за строителство на пътна инфраструктура и други обекти, като голяма част от цената е фиксирана.

Политиката на настоящото ръководство на Агенция Пътна Инфрастурктура е да няма анекси и съответно по-високи разходи по сключените договори. Така Трейс носи риска от поскъпване на материалите, част от които са свързани с цените на петрола. Променливи са и разходите за труд, арматура и други.

В спечеления от Трейс и СК-13 конкурс за ЛОТ 2 на Автомагистрала Тракия, изпълнителите носят целия риск при забавяне на строителството или при оскъпяването му от непредвидени геоложки или инфраструктурни обекти.

Именно рискът да се работи с фиксирани приходи и променливи разходи може да е причина за намаляване печалбата на Трейс груп холд през първото деветмесечие на 2011 г.

За последните 12 месеца акциите на холдинга поевтиняват с 25% до 3,20 лв. за акция и 77 млн. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

Трейс Груп Холд АД(T57)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:02 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
jordanvete
преди 12 години
"Именно рискът да се работи с фиксирани приходи и променливи разходи може да е причина за намаляване печалбата на Трейс груп холд през първото деветмесечие на 2011 г" Може, ама причината може и да е в изминалите избори хехе
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още