IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Купувачът на Мол София замрази изтеглянето на капитали от свои фондове

Вълната от изтегляния в Германия, която е „над средния мащаб“, е била съпроводена от затварянето на други фондове и е принудила компанията да вземе тези мерки

10:31 | 01.11.08 г.
Автор - снимка
Създател
Купувачът на Мол София замрази изтеглянето на капитали от свои фондове

Германската строително-инвестиционна компания DEGI Deutsche Gesellschaft fuer Immobilienfonds mbH, която наскоро обяви намерение да придобие софийския търговски център Мол София, е замразила изтеглянето на капитали от два свои фонда, съобщава Ройтерс.

Инвеститорите няма да могат да изтеглят парите си от фонда DEGI Europa с общ капитал 1,76 млрд. евро и DEGI International с капитал 2,5 млрд. евро, като решението влиза в сила веднага.

DEGI управлява активи на обща стойност 6 млрд. евро чрез редица фондове.

Редица компании мениджъри на фондове в Германия замразиха изтеглянията на капитали от фондове за имоти в страната тази седмица, след като редица инвеститори се впуснаха да прехвърлят средствата си от фондовете към банкови депозити, които са гарантирани от държавата. Сред тези фондове са KanAm и Morgan Stanley.

От DEGI казват, че вълната от изтегляния, която е „над средния мащаб“, е била съпроводена от затварянето на други фондове, което е утежнило общата ситуация и е принудило компанията да прибегне до тези крайни мерки.

В официално съобщение тя съобщава, че решението е било взето с цел „да се гарантира необходимата ликвидност за поддържането на непрекъснати бизнес операции в най-добрия интерес за инвеститорите“.

В края на март тази година DEGI бе придобита от инвестиционната компанията Aberdeen Property Investors, която управлява активи на стойност близо 20 млрд. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:14 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още