IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple отчита рекордни продажби на iPhone в Китай

Само за три дни компанията е продала над 2 млн. броя от последния си смартфон

10:51 | 17.12.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Официалният старт на продажбите в Китай е само три месеца след пускането на iPhone 5 в САЩ. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Официалният старт на продажбите в Китай е само три месеца след пускането на iPhone 5 в САЩ. Снимка: Ройтерс

Със своя iPhone 5 Apple постигна нов рекорд при продажбите в Китай. Само за три дни в страната са били продадени над 2 милиона броя, съобщиха от компанията в понеделник. Новият модел ще бъде на разположение до края на декември в повече от 100 страни, съобщи Apple, споменавайки, че това е най-бързата разпродажба на нов iPhone след стартирането му.

„Реакцията на китайските клиенти спрямо iPhone 5 е невероятна, така че бе поставен рекорд за най-добри продажби през уикенда в Китай", каза главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук, цитиран от Ройтерс. По този начин той опроверга първите впечатления, че новият iPhone е преживял доста бавен старт на най-големия пазар на мобилни телефони.

На трудния китайски пазар на смартфони пазарният дял на Apple през третото тримесечие на тази година падна от четвърта до шеста позиция. Официалният старт в Китай, втория по големина пазар за Apple, е само три месеца след пускането на iPhone 5 в САЩ.

Последният iPhone на Apple направи световния си дебют в САЩ и още 30 страни през септември, като компанията продаде над 5 млн. броя за първите три дни.

Китайските медии обаче подложиха на критика относително високата цена и малкото убедителни подобрения в дизайна и функционалността. Интернет потребители изглеждат разстроени, че iPhone 5 е с около 20% по-скъп в Китай, отколкото в САЩ и с около 10% по-скъп, отколкото в Хонконг.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:40 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още