IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

10-те най-добри страни за пенсиониране

Швейцария остава световен лидер в класацията за сигурност на пенсионерите, а България остава без промяна на 65-о място

11:06 | 17.03.15 г.
10-те най-добри страни за пенсиониране

Притеснявате ли се за финансовата си стабилност, когато се пенсионирате? Вероятно бихте били по-уверени, ако живеехте в Северна Европа. Поне това показва доклад, който класира финансовата стабилност на пенсионерите в 150 страни по целия свят.



Швейцария, Норвегия и Швеция са сред 10-те страни за най-сигурно пенсиониране. САЩ са на 19-то място за трета поредна година, зад Чехия, Япония и Франция в Световния индекс за пенсионирането Natixis, пише MarketWatch.

Изследването се публикува от Natixis Global Asset Management и използва данни на Световната банка, Световната здравна организация и други организации. То подрежда страните по критерии като достъп до здравеопазване, продължителност на живота, безработица, равенство на доходите, данъчна тежест, доходност на спестяванията и качество на живота, включително и дали страната осигурява „безопасна, чиста среда за живот“, пише в доклада.

България е на 65-о място от 150 в света, като позицията през 2015 г. не се е променила спрямо миналата. Веднага пред страната ни са Йордания, Монголия и Виетнам, а зад нас в класацията са Молдова, Турция и Бахрейн.

10-те ТОП страни по сигурност на пенсионирането вижте в галерията. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:48 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още