IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акции на фармацевтичната компания на Марешки ще се търгуват на БФБ от 10 април

Фирмата планира придобиване на производител на лекарства

17:09 | 03.04.17 г. 4
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Фармацевтичната компания на варненския бизнесмен и депутат Веселин Марешки - Фармхолд АД, ще се търгува на Българската фондова борса (БФБ – София) от 10 април, реши Съветът на директорите на борсовия оператор на проведено днес заседание.

До търговия на Основен пазар BSE, сегмент акции „Standard”, се допускат 1,99 млн. акции с номинална стойност на една акция от 1 лев. Борсовият код на емисията е 2PH. Определената от заявителя индикативна референтна цена за първата търговска сесия е 1,06 лв. Емисията се поставя под наблюдение за срок от три месеца.

В проспекта, който може да бъде намерен на сайта на борсата, става ясно, че намеренията на Фармхолд са да придобие дружество, притежател на разрешение за производство на лекарствени продукти.

Към момента дружеството е в процес на проучване на потенциалните производители, които отговарят на поставените от мениджмънта конкретни изисквания. След това ще бъдат проведени преговори с избраните обекти.

В документа се посочва, че главният пазар, от който ще зависят резултатите на дружеството в бъдеще, е фармацевтичният и по-точно производството на лекарствени продукти.

В  първия 2-годишен период след придобиване на публичен статут емитентът ще извършва анализ на пазара за установяване на пазарните тенденции и рискови фактори, както и за дефиниране на подходящ предмет на придобиване. Пак в рамките на този срок е възможно да се пристъпи към първи контакт с производител на лекарствени продукти и иницииране на преговори за придобиването му.

През този период на проучвания и анализи, както и в последващия период на провеждане на преговори и подготовка и сключване на сделката, Фармхолд няма да осъществява основна дейност, която да носи приходи, като ще продължи, както досега, предоставянето на заеми, от които дружеството ще получава финансови приходи.

Акумулираните финансови приходи ще служат за покриване на разходите по осъществяване на проучванията, анализите и преговорите, както и другите разходи през този период.

Предметът на дейност на дружеството, според справка в Търговския регистър, е внос, износ, реекспорт и търговия, покупка на стоки или други вещи с цел продажба в първоначален, обработен или преработен вид в страната и чужбина, търговско представителство и посредничество и др.

Представител е майката на Веселин Марешки – Веска Спасова Марешка, която притежава 40% от капитала на дружеството. Също толкова притежава и съпругата на бизнесмена Светлана Марешка. Самият Марешки и неговата дъщеря Александрина притежават по 10%.

На сайта на дружеството, посочен от борсата - http://www.pharmhold.bg, все още няма никаква информация за компанията.

Дружеството не е реализирало приходи от оперативна дейност, а инкасира разходи за външни услуги и персонал, достигащи през 2015 г. до 17 хил. лв. В годишния финансов отчет на „Фармхолд“ АД за 2015 г. отново не са налице приходи от оперативна дейност, регистрирана е загуба от оперативна дейност в размер на 25 хил. лв. и същевременно печалба за периода в размер на 80 хил. лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 19:44 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 0
DarkStar
преди 7 години
по скоро ми е тъжно, защото съм от Варна и знам какви ги върши "великия" М. от няколго години насам... и наистина е тъжно, защото когато имаш мутра за собсвеник на бизнес, получаваш мутренски бизнес качен на борсата... а ако говорим за картели - питай някой твой познат аптекар да ти разкаже от личен опит как конкурентите са "мотивирани" да купуват от неговата фирма за доставки под заплаха да отвори обект точно до тях на дъмпингови цени.А относно горивата - проблема ни е че от години големите партии нямат желание да се опънат на Лукойл и да си изпълнят задълженията да защитават националния интерес. Тъжният пример - КЗК.... и кой го назначава?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 2
esail
преди 7 години
Dark, ти може да се смееш на себе си - как реши ,че можеш да му се смееш ? С какво се доближаваш до него или го превъзхождаш?може би смяташ, че няма картел м/у големите батковци , а трябва да разследват марешки за дъмпинг?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 3
DarkStar
преди 7 години
да се смее ли човек, да плаче ли.... добре му бяха отказали от БФБ регистрация преди време... е, явно ще трябва да изчакаме късите продажби да станат по-достъпни и да ги използваме за някои "качествени" компании... :) не е препоръка за покупка или продажба на акции :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 1
toto 2
преди 7 години
Ето къде е заровено кучето ...За какво ще употребява властта
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още