IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Алтерко сключи предварителен договор за закупуването на офис сграда в София

Цената на придобиване на всички дружествени дялове от капитала на новоучреденото дружество ще бъде приблизително равна на 1,8 млн. евро

12:46 | 27.04.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Алтерко АД сключи предварителен договор за закупуването на офис сграда с подземни гаражи за 1,8 млн. евро, съобщи компанията чрез Бюлетин Investor.bg.

В началото на април Съветът на директорите даде своето съгласие за сключване на предварителен договор с „Джей Ей Еф Си Дивелъпмънтс“ ООД за придобиването на 100% от капитала на новоучредяващо се дружество с предмет недвижим имот.

„Става дума за вече построена сграда“, обясни тогава пред Investor.bg Деница Стефанова, директор за връзка с инвеститорите на "Алтерко". Тя обясни още, че повече информация към този момент не може да бъде дадена, тъй като договорът не е сключен и предстои да бъде направена предварителна оценка от независим оценител.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
От съобщението става ясно, че вече има предварителна оценка, извършена от независим оценител, но от дружеството уточняват, че допълнителна информация във връзка с изпълнението на сделката ще бъде разкривана поетапно.

Като публична компания Алтерко уведоми още през април своите инвеститори и заинтересовани лица за планираната инвестиция и целите, за които се прави тя. Цената на придобиване на всички дружествени дялове от капитала на новоучреденото дружество ще бъде приблизително равна на 1,8 млн. евро, определяема с точност към датата на сключване на окончателния договор по механизъм „cash free debt free”, съобщиха от компанията.

Част от средствата за заплащане на цената в размер до 1,62 млн. евро ще бъдат осигурени чрез банково финансиране, а останалата част ще бъде заплатена със собствени средства.

Към 11:42 часа акциите на Алтерко поскъпват с 0,5% до 2,12 лв. за брой. От началото на годината книжата на компанията понижават цената си с 9,5% при пазарна капитализация от 31,8 млн. лв.

Свързани компании:

Шелли груп АД(SLYG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:41 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още