IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Български компании се представят на Ден на българския капиталов пазар в Лондон

За събитието има регистрирани над 80 международни инвестиционни компании и фондове в британската столица

14:29 | 18.05.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Над 100 представители на повече от 80 международни инвестиционни компании и фондове участват в Деня на българския капиталов пазар, който се провежда днес в Лондон. Сред представените най-значими инвестиционни компании и фондове са: Barclays, Citi, Deutsche Bank, HSBC, JP Morgan, Manulife, RBS, Renaissance Capital и T. Rowe Price International, съобщи БФБ - София.

Целта на форума, организиран от Българска фондова борса-София в партньорство с Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), е да запознае чуждестранните инвеститори с възможностите, които предлага страната ни и капиталовият пазар в частност, както и със специален акцент за възможностите за инвестиции в 11 български компании – Агрия Груп Холдинг, Български фонд за недвижими имоти, Експат Капитал, Елана Агрокредит, Корадо България, Монбат, Сирма Груп Холдинг, Софарма, Софарма Трейдинг, Спиди и Феърплей Пропъртис.

„Радваме се, че успяхме да съберем толкова много и от най-високо световно ниво инвеститори, и да насочим вниманието им към България като предпочитана дестинация в Източна Европа за техните вложения. Убедени сме, че българският капиталов пазар има какво да предложи на тези инвеститори, някои от които са разпознали възможностите му, а други обмислят конкретни стъпки. Днешният форум е част от активната политика на БФБ-София и следва мерките от Стратегията за развитие на българския капиталовия пазар“, каза в приветствието си Иван Такев, изпълнителен директор на БФБ-София. 

В откриването по-рано днес участваха още посланикът на България във Великобритания Константин Димитров и Фил Бенет, първи вицепрезидент на ЕБВР.

Форумът продължава следобед с индивидуални срещи между ръководствата на българските компании и инвеститори.

В интервю пред Investor.bg преди събитието изпълнителният директор на борсата Васил Големански заяви, че са предвидени и индивидуални срещи между емитенти и инвеститори.

„Нашата цел е да поставим на техните инвестиционни радари възможностите, които предлага българският капиталов пазар“, заяви Големански.

Още в началото на годината директорът коментира, че партньорствата с Лондон и Франкфурт с контакти на локално ниво могат да помогнат за привличането на чуждия поглед към нас.

*Материалът е актуализиран към 15:00 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:02 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още