IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Енергоремонт холдинг се сдоби с мажоритарен дял в Електроимпекс

Сделката осигурява на Енергоремонт директен достъп до пазарите в Африка и допълнителен импулс в присъствието в Близкия изток

17:04 | 07.10.15 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Главният изпълнителен директор на Електромашинари холдинг Борислав Дионисиев и главният изпълнителен директор на Енергоремонт холдинг Теодор Осиковски при подписването на договора във Виена на 5 октомври.<em> Снимка: Енергоремонт холдинг</em></p>

Главният изпълнителен директор на Електромашинари холдинг Борислав Дионисиев и главният изпълнителен директор на Енергоремонт холдинг Теодор Осиковски при подписването на договора във Виена на 5 октомври. Снимка: Енергоремонт холдинг

Енергоремонт холдинг АД се сдоби с мажоритарен дял в Електроимпекс АД, която притежава над 50-годишен международен опит в предоставянето на инженерингови услуги и изграждане на проекти „под ключ“ в областта на енергетиката, съобщават от холдинга.

Сделката е факт след продължили повече от шест месеца преговори между Енергоремонт холдинг АД и Електромашинари холдинг АД, чиято собственост е Електроимпекс. Придобиването на мажоритарния пакет акции е вследствие на задълбочен анализ и убеденост в силния положителен ефект за двете дружества, които осъществяват дългосрочно сътрудничество.

Дейността на Електроимпекс АД е съсредоточена в чужбина, където компанията е представена в повече от 85 страни от Азия, Африка, Европа и Южна Америка. В някои от тях, като Германия, Англия, Франция, Италия, Гърция, Албания, Русия, Украйна, Египет, Сирия, Ирак, Нигерия, Афганистан, Ливан, Йордания, Иран, Пакистан, Никарагуа, Куба, Перу и др., е с установени делови контакти с фирми от широк спектър дейности на основата на смесени дружества, представителства или традиционно поддържани контакти за съвместна работа, поясняват от Енергоремонт холдинг в съобщение до медиите.

„Това придобиване има силен синергичен ефект за двата холдинга, като специално за Енергоремонт холдинг осигурява бърз и директен достъп до пазарите в Африка и допълнителен импулс в нашето присъствие в Близкия изток чрез позициониране на компанията в по-висока категория по отношение на бизнес доверието и разпознаваемостта в международен план“, пише още в него.

Тази последна стъпка допълнително подчертава концентрирания и последователен подход на Енергоремонт холдинг АД в изпълнение на придобилата публичност преди две години „Нова стратегия за развитие”. Чрез нея дружеството постави нов основен акцент в развитието си,а именно - разширяване на пазарното присъствие и активното участие в проекти в Югоизточна Европа и Близкия изток.

През това време холдингът завърши процеса на вътрешно структуриране и финансово обезпечаване на програмата. С цел по-голяма финансова адекватност и оперативност при изпълнение на планираните дейности Енергоремонт холдинг увеличи основния си регистриран капитал пет пъти - от 3,9 млн. лв. на 19,8 млн. лв., и стана едноличен собственик на капитала на Енергоремонт-Бобов дол АД чрез изкупуване на до 100 % от акциите на останалите акционери.

Паралелно с това Енергоремонт холдинг АД разкри свои офиси и представителства в ключови дестинации на Балканите – Турция, Сърбия, Македония и Косово. От компанията посочват, че независимо от някои трудности на ниво междудържавни отношения е създаден и офис на дружеството в руската столица Москва.

Като сериозен пробив от ръководството на Енергоремонт отчитат подготовката и разкриването на клон в Абу Даби, считан за център на изключително перспективния за холдинга пазар на страните от Персийския залив.

„Изброените действия отразяват актуалната повишена динамика в развитието на холдинга и успяват с постигнатите резултати на практика да онагледят стъпките, изминати до момента, по изпълнение на глобалната стратегия за развитие на дружеството“, добавят от там.

Свързани компании:

Дитсманн Енергоремонт Холдинг АД(6EG)

Енергоремонт Бобов Дол АД(6EB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:19 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още