IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фондът за компенсиране на инвеститорите запазва вноските седма година

Към 30 септември акумулираните вноски са за над 12 млн. лв.

14:05 | 18.12.15 г.
Автор - снимка
Създател
Фондът за компенсиране на инвеститорите запазва вноските седма година

Фондът за компенсиране на инвеститорите (ФКИ) запазва размера на вноските за участниците в схемата за седма поредна година. Това решение взе неговият Управителен съвет на провелото се на 8 декември заседание, информацията за което е публикувана на сайта на институцията в сряда.

Годишната вноска, която инвестиционните посредници трябва да направят във ФКИ за 2016 г., отново ще бъде в размер на 0,5% от общия размер на паричните средства и 0,05% от общия размер на останалите клиентски активи.

Годишната вноска се базира на средномесечните стойности на финансовите инструменти и паричните средства, декларирани от участниците – инвестиционни посредници (ИП), управляващи дружества (УД) и търговски банки (ТБ), за предходната година. В случая това е 2015 г.

Към 30 септември 2015 г. общият размер на годишните вноски е вече 12,063 млн. лв., като той расте непрекъснато от създаването на ФКИ през 2005 г. Сред причините са както по-големият брой на клиентите, така и на паричните средства на участниците в схемата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 11:15 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още