IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

IR мениджъри на европейски компании ще участват в тазгодишните IR награди

Най-добрите директори за връзка с инвеститорите ще чуят две истории на успеха на IR мениджъри от европейски компании

15:13 | 02.12.16 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив, Ройтерс

Тазгодишните IR награди, отличаващи най-добрите директори за връзки с инвеститорите на български публични компании, ще бъдат съпътствани с публична дискусия на тема „IR Leadership”, съобщиха организаторите на събитието от  Асоциацията на директорите за връзки с инвеститорите.

В рамките на конкурса ще бъдат разказани две истории на успеха на IR мениджъри от европейски компании.

Гост лектори на събитието са  Рикардо Фава, главен директор „Връзки с инвеститорите и корпоративни комуникации” на DiaSorin и член на управителния орган на AIR - италианската асоциация по връзки с инвеститорите и Милена Йовева, ръководител на отдел „Връзки с инвеститорите и корпоративни комуникации” и корпоративен говорителят на UBM Development AG, Австрия. 

Освен това събитието ще подкрепи социална кауза за набиране на средства за закупуване на централни венозни катетри за продължителни вливания и терапии на деца от Клиниката по детска клинична хаматология и онкология към УМБАЛ Церица Йоана – ИСУЛ. 

Преди и по време на събитието ще бъде проведена разяснителна кампания, която има за цел да бъдат обезпечени нуждите на клиниката с поне 50 централни венозни катетри за продължителни вливания и терапии.

Годишните IR награди е конкурс на Асоциацията на директорите за връзки с инвеститорите, който се провежда за поредна година със съдействието на Българска фондова борса – София АД. Събитието има за цел да отличи най-добрите директорите за връзки с инвеститорите на български публични компании и други емитенти на ценни книжа.

Класацията се формира чрез допитване до водещи инвестиционни консултанти, финансови анализатори, институционални инвеститори, портфолио мениджъри, брокери и други участници на капиталовия пазар.

Пет членно жури (Петко Кръстев - БАУД, Любомир Бояджиев – БАЛИП, Милена Ангелова – АИКБ, Иван Такев – БФБ – София АД и Милен Марков - БАДДПО ), формирано от представители от партньорски на АДВИБ организации оформя окончателните резултати и излъчва победителя в пет отделни категории.

Номинирани в отделните категории са: Пелагия Виячева – Софарма АД, Даниела Пеева – Монбат АД, Николай Митанкин – Стара Планина Холд АД, Теодора Иванова – Агрия Груп Холдинг АД, Атанас Димитров – Адванс Терафонд АДСИЦ и Станислав Танушев – Сирма груп Холдинг АД.

Церемонията по награждаването ще се състои на 9 декември 2016 г. и водещ на събитието ще бъде Чавдар Първанов – PR консултант, Алфа Комюникейшънс Консултинг. 

Investor.bg и Bloomberg TV Bulgaria са медийни партньори на събитието
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:03 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още