IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Юрий Гагарин" взе инвестиционен кредит за 10 млн. лв. от ПИБ

Със средствата ще бъде финансирано закупуването на 7 употребявани технологични линии за производство на филтри за цигари

15:34 | 30.12.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
"Юрий Гагарин" взе инвестиционен кредит за 10 млн. лв. от ПИБ

"Юрий Гагарин" АД сключи договор за инвестиционен кредит в размер на 10 млн. лв. за финансиране на закупуването на седем употребявани технологични линии за производство на филтри за цигари, съобщaва дружеството чрез БФБ-София.

Пловдивското дружество получава заема от Първа инвестиционна банка АД. За обезпечаването му ще бъде учреден в полза на банката особен залог върху финансираните технологични линии и производствени машини. Други параметри по кредита не се посочват.

"Юрий Гагарин" ще закупи технологични линии за производство на моноацетатни и комбинирани филтри за цигари, производство на „HAUNI“ – Германия.

„Инвестицията във филтърното направление е обоснована от увеличеното търсене на моноацетатни, комбинирани и рецес филтри за цигари, трайната тенденция за увеличаване на обема на поръчките и продажбите за износ и необходимостта от увеличаване на производствения капацитет на филтърното оборудване“, посочва главният изпълнителен директор на компанията Кирил Христов в прессъобщението за инвестиционния кредит.

Нетната печалба на Юрий Гагарин възлиза на 5,984 млн. лв. през деветмесечието на 2015 г. За същия период на миналата година компанията, чиято дейност е съсредоточена в производството на многоцветни опаковки от картон и хартия и филтри за цигари, отчете загуба от 473 хил. лв.

Два часа преди края на търговията на БФБ след 9 сделки акциите на Юрий Гагарин АД са най-поскъпващите с ръст от 4,4% до 46,99 лв. за брой. От началото на годината те увеличават стойността си с 18,2% при 47,173 млн. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

ТБ Първа Инвестиционна Банка(FIB)

Юрий Гагарин АД(YGAG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:17 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още