IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН може да издаде лиценз на Делтасток управление на активи в 14-дневен срок

Дружеството трябва да удостовери че изискуемият капитал е изцяло внесен

10:31 | 07.10.16 г.
Автор - снимка
Редактор
КФН може да издаде лиценз на Делтасток управление на активи в 14-дневен срок

КФН ще издаде на „Делтасток управление на активи” ЕАД (в процес на учредяване) лиценз за извършване на дейност като управляващо дружество, ако в 14–дневен срок от получаване на уведомлението дружеството удостовери, че изискуемият капитал е изцяло внесен. 

Това става ясно от взетите решения от Комисията на проведеното на 6 октомври заседание. 

Според чл. 90 на  Закона за дейността на колективните инвестиционни схеми и на други предприятия за колективно инвестиране управляващото дружество трябва да разполага с начален капитал не по-малък от левовата равностойност на 125 хил. евро, припомня  Investor.bg.

Не по-малко от 25 на сто от капитала трябва да бъде наличен при подаване на заявлението за издаване на лиценз за извършване на дейност като управляващо дружество, а останалата част - в 14-дневен срок от получаване на писмено уведомление от комисията, че ще издаде лиценз след доказване наличието на пълния размер на капитала.

На 8 август комисията е изпратила писмо до „Делтасток управление на активи" ЕАД за отстраняване на непълноти и несъответствия, но в мотивите на решенията не бяха посочени подробности. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:59 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още