IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН одобри придобиването на "Токуда Здравно застраховане" от "Съгласие"

Комисията издава административни актове спрямо три пенсионни дружества във връзка с резултатите от проверката на активите

10:16 | 21.06.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Комисията за финансов надзор (КФН) одобри придобиването на 100% от капитала на „Токуда Здравно застраховане” ЕАД от ЗД „Съгласие” ЕАД. Това става ясно от решенията на Комисията от заседание на 20 юни.

Крайният срок за произнасяне беше 27 юни. За намерението на „Съгласие“ да придобие 100% от капитала на „Токуда Здравно застраховане” ЕАД стана ясно от съобщение на сайта на КФН във връзка с допълнително представените документи по придобиването на дружеството.

По данни на застрахователя, представени в КФН, към 31 декември 2016 г. финансовият резултат на „Токуда Здравно застраховане“ е печалба в размер на 57 хил. лв. Печалбата на „Съгласие“ е 15 хил. лв.

Брутният премиен приход на "Токуда Здравно застраховане“ за миналата година е в размер на 2,938 млн. лв., което представлява пазарен дял на база общия премиен проход от 0,2%. 

Изплатените обезщетения по общо застраховане през 2016 г. са в размер на 1,947 млн. лв.

Активите на дружеството към края на миналата година са в размер на 6,5 млн. лв. 

Размерът на капитала на дружеството е 4,6 млн. лв., показва справка в търговския регистър.

"Токуда здравно застраховане" е учредено и регистрирано в Софийски градски съд през 2007 г.  и е част от медицинската корпорация Токушукай Медикъл Груп. Едноличен собственик на капитала е Токушукай Инкорпорейтид, регистрирано в Япония.

На проведеното вчера заседание Комисията е решила още да открие производство по издаване на индивидуални административни актове спрямо ПОК „Доверие” АД, „ПОД Алианц България” АД, „ПОД-Бъдеще” АД и ПОД „Топлина” АД  във връзка с резултатите от проверката на активите на пенсионните фондове.

Комисията изпраща писмо до управляващото дружество „Райфайзен Асет Мениджмънт (България)” ЕАД за отстраняване на констатираните непълноти и несъответствия по приложените документи за издаване на разрешение за организиране и управление на договорен фонд „Райфайзен (България) активна защита в лева”, както и да представи допълнителни документи и информация.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:36 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още