IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Медика подаде молба за временно спиране на търговията с акции на дружеството

На 2 юни акционерите ще гласуват преобразуване чрез вливане в Софарма

15:27 | 19.05.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Медика АД подаде молба до Българска фондова борса (БФБ) и до Централен депозитар за временно спиране на търговията с акции на дружеството. Приложение към молбите е изпратено и до Комисията за финансов надзор (КФН), става ясно от съобщение, разпространено чрез БФБ – София.

Управителният съвет на Медика е свикал общо събрание на акционерите на 2 юни от 15:30 часа, на което ще се гласува решение за преобразуване чрез вливане на дружеството в Софарма АД. При липса на кворум общото събрание ще се проведе на 20 юни при същия дневен ред.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Компанията отправя молба към борсовия оператор и Централен депозитар търговията с емисията акции, издадена от Медика, да бъде временно прекратена от 1 юни до провеждане на гласуването.

Ако няма кворум, търговията ще бъде възстановена и отново прекратена на 19 юни заради посочената втора дата за провеждане на събранието.

Ако бъде взето решение за преобразуване обаче, дружеството иска търговията с акции на Медика да бъде прекратена до приключване на процедурата по вливане.  

В края на април стана ясно, че КФН е одобрила договора за преобразуване чрез вливане на Медика АД в Софарма АД, както и на допълнителното споразумение към него.

В резултат на това цялото имущество на Медика ще премине към Софарма, която ще стане негов правоприемник. Медика ще се прекрати съществуването си без ликвидация.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
В резултат на вливането всички акционери на Медика, с изключение на приемащото дружество Софарма, което също е акционер в преобразуващото се дружество, ще придобият акции от капитала на Софарма и ще станат акционери в него.

Срещу всяка своя акция от Медика акционерите ще придобият 0,8831 от обратно изкупените акции от капитала на Софарма.

Акциите на Медика поевтиняват с 3,62% от началото на годината и с 6,37% през последните 12 месеца. Пазарната капитализация на компанията е 32,995 млн. лв.

Акциите на Софарма поскъпват с 34,23% от януари насам, а през последната една година ръстът в цената е с 49,25% при пазарна капитализация от 539,192 млн. лв. 

Свързани компании:

Медика АД(5MA)

Софарма АД(SFA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:15 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още