IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

От днес се възстановява търговията с акциите на ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ

Търговията бе спряна от 26 юни, а емисията извадена от индексите BGBX40 и BGREIT

10:08 | 28.07.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
От днес се възстановява търговията с акциите на ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ

От днес Българска фондова борса - София възстановява търговията с емисията акции, издадена от ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ, съобщи борсовият оператор. 

Търговията бе спряна от 26 юни във връзка с предложението за приемане на решение от ОСА на ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ да бъде увеличена номиналната стойност на емитираните от дружеството акции от 1 лв. на 2 лв. и съответно да бъде намален броят на тези акции от 55 825 370 на 27 912 685., което бе гласувано от акционерите.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
„Решението за „обратен сплит“ е първата стъпка за осъществяването на намерението на ръководството на дружеството да осигури дългосрочна възможност за разпределянето на всяка бъдеща печалба като дивидент на акционерите. Втората стъпка ще бъде предложение до акционерите да се намали основният капитал на дружеството чрез намаляване на номиналната стойност на акциите отново до 1 лв. намалението ще се извърши за сметка на цялата натрупана до момента загуба от преоценки на имоти и преместването на част от основния капитал в допълнителен”, заяви тогава изпълнителният директор на дружеството Маню Моравенов.

Емисията акции на ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ бе извадена от индексите BGBX40 и BGREIT, като на нейно място влязоха емисиите на съответно Албена Инвест Холдинг АД и Ексклузив Пропърти АДСИЦ.

Свързани компании:

ФеърПлей Пропъртиc АДСИЦ(FPP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:33 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Reneta
преди 4 години
Маню Моравенов е с дългогодишен опит в сферата на финансите и инвестициите, но далиимето и професионализмът му са толкова кристално чисти и ясни за публичността?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още