IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трейс Груп започна разширяване на бул. "Монтевидео" в "Овча Купел"

До седмица започва строителството на метрото в квартала

12:33 | 21.03.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

"Трейс Груп Холд" започна реконструкцията на ул. "Боряна" в столичния квартал "Овча купел“. Това е вторият етап от проекта за разширение на бул. „Монтевидео“, съобщи дружеството чрез БФБ - София.

До седмица започва строителството на метрото в кв. „Овча купел“, обяви заместник-кметът на Столична община по транспорт и транспортни комуникации Евгени Крусев. Изпълнител е обединение „Метро Горна баня“, с водещ партньор „Трейс Груп Холд“ АД.

Крусев даде старт на реконструкцията на южното платно на ул. “Боряна“ и направи проверка на въведената временна организация на движението. Предвижда се проектът да бъде изпълнен 40 дни. Той включва премахване на паважната настилка, полагане на асфалтобетон, изграждане на тротоар, цялостна подмяна на бордюри, монтиране на енергоспестяващо LED осветление, подмяна на капацитета на канализационните шахти.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Крусев коментира, че реновирането е в отговор на множеството жалби на граждани за запрашаемостта и шума заради паважната настилка. „Столична община е готова да стартира втория етап от разширението на бул. „Монтевидео“, което ще доведе до двойно по-голяма пропускливост, а новото кръгово кръстовище ще гарантира безконфликтното пресичане на автомобилните потоци“, заяви той. 

„Трейс Груп Холд“ започна обновяването на бул. "Монтевидео" в "Овча купел" през миналата година. Стойността на обекта възлиза на 9,5 млн. лева. Трейс успешно приключи първия етап от ремонта от бул. "Президент Линкълн" до ул. "763".

Предстои изпълнението на втория етап до бул.“ Никола Петков“. На практика ще бъде изграден нов път, с нова канализация, ново пътно легло и т.н. Важна част от проекта е изграждането на кръгово кръстовище между бул. „Монтевидео“ и ул. "Боряна".

Проектът предвижда за периода на строително-монтажните дейности автобусите и автомобилите да преминават през северното платно на ул. "Боряна". Строителите ще работят с удължено работно време.

Обединение "Метро Горна баня" започва строителството на метрото в "Овча купел", етап 2 от трети метродиаметър. Позиция 2 е с дължина 1471 метра. Ще бъдат изградени две подземни метростанции и жп спирка в "Овча купел".  Стойността на строителството е  95,1 млн. лв.   

От началото на годината акциите на "Трейс Груп Холд" поевтиняват с 19,18%, а през последните 12 месеца спадът в цената е с 25,4%. Пазарната капитализация е 102,874 млн. лв.

Свързани компании:

Трейс Груп Холд АД(T57)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:49 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още