IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Морските администрации на черноморските страни ще обменят данни в единен портал

Във Варна започна 11-та конференция на морските администрации

14:07 | 21.10.14 г.
Морските администрации на черноморските страни ще обменят данни в единен портал

Морските администрации на черноморските държави ще разработят съвместен интернет портал, съобщи днес във Варна директорът на местната дирекция "Морска администрация"  кап. Валентин Енчев, цитиран от БТА. По думите му разработката е на Грузия. Идеята е всички администрации да качват информация в портала и чрез него да обменят опит и данни.

Новата разработка е една от темите на започналата днес 11-та конференция на морските администрации от черноморските държави. Кап. Енчев уточни, че по традиция на тези срещи всяка от страните представя с какви нови средства за търсене и спасяване на море се е снабдила през последната година.

По думите му българската администрация няма нови кораби. Тя разполага с 6 катера, които могат да действат до 50 мили навътре в морето. При нужда от други средства се търси съдействието на Военноморските сили и Гранична полиция.

Енчев допълни, че през изминалата година няма задържани български кораби в пристанища по света. В нашите портове са били задържани 25 чужди плавателни съда. Той коментира, че българските кораби са с добри технически показатели и има шанс България да влезе в Белия списък по Парижкия меморандум през април 2015 година, когато ще се навършат три години без задържане на български кораб.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:28 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още