IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Варна инвестира 25 млн. лв. в модернизация на градската среда

Управляващият орган на ОП „Региони в растеж“ одобри изцяло безвъзмездното финансиране

14:40 | 05.01.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Община Варна</em></p>

Снимка: Община Варна

Управляващият орган на ОП „Региони в растеж“ одобри 100% безвъзмездно финансиране за естетизация и модернизация на градската среда във Варна. Проектът на стойност 25,2 млн. лв. е част от Инвестиционната програма на Община Варна, която е с макрорамка от 127,7 млн. лв., съобщава се на сайта на общината.

Средствата за градска среда са предвидени за реконструкция и рехабилитация на междублокови пространства, улична мрежа, зони за обществен отдих, включително градско озеленяване; въвеждане на енергоспестяващо улично осветление; изграждане на велоалеи и достъпна архитектурна среда.

„Това е една сериозна инвестиция, която ни дава възможност да работим за създаване на по-добри условия за жителите на Варна и за подобряване на качеството на живот в града", коментира кметът Иван Портних.

Предвидени са средства за продължаване на обновяването на Морската градина – рехабилитация на настилки, ново осветление, изграждане на нови площадки за спорт, кътове за отдих, паркова мебел и реконструкция на поливната система.

В проектите са включени още реконструкция на улици в кв. „Аспарухово“, изграждане на пешеходни пасарелки, скатно залесяване на брега канал "Море-езеро", изграждане на детски площадки, зони за отдих, атракциони.

Предвидена е реконструкция в районите „Одесос“, „Младост“ и „Вл. Варненчик“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:31 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още