IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Airbnb обмисля да отдава жилища под наем и за по-дълго време

Компанията вече проучва пазара на имоти в САЩ

22:24 | 08.03.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Airbnb бързо се превърна в любим сайт за резервации за туристи, търсещи къде да отседнат по време на почивката си. Но стартъпът обмисля да продължи да прави същото, но и за хора, които търсят къде да живеят, пише Bloomberg.

Airbnb Inc. има намерение да разшири бизнеса си с възможността за настаняване за по-дълъг период от време и проучва пазара, коментират запознати с плановете на компанията източници, пожелали анонимност. 

През следващия месец изследователската компания McKinsey, наета да проучи пазара, ще представи становището си.

Ник Папас, говорител на Airbnb, отказа да коментира проекта. Той заяви, че Airbnb обмисля десетки инициативи и нови продуктови категории, както и много, които не са виждали бял свят.

„Проучване на различни части на пазара е стандартна оперативна процедура“, обясни той, като не се ангажира с никакви новини засега.

От 2011 г. на сайта на Airbnb има възможност за наемане на жилища за месец. Някои градове, включително Ню Йорк, позволяват на Airbnb да предлага апартаменти само за по-дълъг период от време. Компанията събира такса между 9 и 12% за всяка резервация. Наемане за месец е възможно в повече от 5 хил. града.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още