IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Частен съдебен изпълнител продава шивашката фабрика "ИрнаКо"

Наддаването за имота в с. Мусачево ще започне от 984 хил. лева

17:58 | 12.12.14 г.
Частен съдебен изпълнител продава шивашката фабрика "ИрнаКо"

Шивашката фабрика „ИрнаКо“ в софийското село Мусачево е обявена за публична продан от частен съдебен изпълнител, става ясно от справка в Регистъра на публичните продажби. Посочената цена е 984 хил. лева, срещу която купувачът ще получи имот от 3,6 хил. кв. метра и сграда със застроена площ от 1,9 хил. кв. метра, построена през 2008 година.

Продажбата е по искане на кредитор - „Юробанк България“, става ясно от съобщението. От утре кандидатите за купувачи на производствения имот ще могат да го разгледат и внасят оферти.

Новият собственик ще бъде оповестен на 14 януари 2015 година в сградата на Районния съд в Елин Пелин.

Собствениците на „ИрнаКо“ се опитаха да продадат и сами бизнеса си. Обяви за продажбата има качени в сайтовете за недвижими имоти у нас. Собствениците предлагат продажбата на имота, но без оборудването, което може да бъде наето допълнително, за сумата от 990 хил. евро.

Има и предложение за продажба на бизнеса (имот, оборудване, лицензи, търговска марка, ноу-хау) като за това цената не е обявена. Посочено е още, че фабриката има договори за износ към компании в Западна Европа.

Припомняме, че през годините на кризата редица шивашки цехове в цялата страна затвориха врати. Особено видимо беше това през 2010 година. Някои от шивашките фабрики бяха подизпълнители на европейски компании и свиването при тях намали и обема на работата в българските цехове. 

Анализ на КНСБ показа, че последиците от икономическата криза и спада на производството у нас е бил усетен най-много от жените, които са загубили 185 хил. работни места. Част от тях са именно в шивашката индустрия. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:07 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още