IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Активността в британското строителство се ускорява до 8-месечен връх

Разходите в индустрията обаче също растат бързо, при това с най-бързия темп от 2011 г. заради обезценяването на валутата

12:40 | 02.12.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Активността в британското строителство неочаквано се ускорява и достига осеммесечен връх през ноември. Разходите в индустрията обаче също растат бързо, при това с най-бързия темп от 2011 г. заради обезценяването на валутата, съобщава Ройтерс, позовавайки се на изследването на частната компания Markit.

Индексът на мениджърите по поръчките (PMI) се повишава от 52,6 пункта през октомври до 52,6 пункта през ноември. Строителният сектор е подпомогнат от гражданското инженерство и строителството на бизнес имоти, както и от стабилния ръст при жилищното строителство. 

Очакванията на икономистите, анкетирани от агенция Ройтерс, бяха за стойност от 52,2 пункта.

„Строителните компании изживяват стабилно възстановяване на бизнес активността през ноември, която отскача от спада през третото тримесечие на 2016 г.“, казва Тим Мур, старши икономист в Markit.

Компаниите посочват, че наблюдават подновяване на проектите, отложени заради Brexit, и това е фактор за подобрението. Все още обаче оптимизмът за идната година е на най-ниските нива от началото на 2013 г.

Строителните компании ускоряват темпа на назначаване на персонал четвърти пореден месец и той достига шестмесечен връх.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:06 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още