IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фабричните поръчки в Германия растат с най-бърз темп от над 2 години

Данните подсказват, че индустриалният сектор ще подкрепи растежа в най-голямата европейска икономика през следващите месеци

09:58 | 06.12.16 г. 3
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Фабричните поръчки в Германия се повишават през октомври с най-бърз темп от над две години, съобщава Ройтерс, като се позовава на федералната статистическа служба Destatis. Данните подсказват, че индустриалният сектор ще подкрепи растежа в най-голямата европейска икономика през следващите месеци.

Индустриалните поръчки нрастват с 4,9% на месечна база, като това е най-резкият скок от юли 2014 г. и далеч над средната прогноза на икономистите, анкетирани от Ройтерс. Експертите очакваха 0,6% повишение.

Вътрешното търсене расте с 6,3%, а поръчките от чужбина – с 3,9 на сто, макар че тези от еврозоната стагнират.

Отчита се скок от 7,2% на поръчките на капиталови стоки. Полза от повишеното търсене извличат и фабриките за потребителски и междинни стоки.

Данните за септември са ревизирани нагоре, като спадът не е 0,6%, каквато беше първоначалната оценка, а 0,3%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:54 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 0
majnata
преди 7 години
Май е права Меркел с емигрантите и вероятно ще бъде избрана отново Европа се нуждае от свежа кръв и нови работни места.-------------------------Браво , гений !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 0
ing5rov
преди 7 години
Че и сам си си сложил плюс ! Колко трябва да е изтрещял човек ,че да ти сложи плюс на тая глупост !!!Накъде набира скорост Гемания бе , алоооу...?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 3
lyusien
преди 7 години
Локомотива на европейската икономика -Германия продължава да набира скорост а това значи че Европа се движи към ръст на икономиката от 2% и по висока инфлация около 1% Абсолютно прав е Марио Драги и Е Ц Б в своите деиствия Сега е ред на Франция да повиши оборотите и да се включи в групата на Ирландия Холандия Испания Полша и Румъния Май е права Меркел с емигрантите и вероятно ще бъде избрана отново Европа се нуждае от свежа кръв и нови работни места
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още