IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво ще движи пазарите през седмицата

Фокусът на инвеститорите ще бъде върху данните за бизнес активността в еврозоната в понеделник, както и върху данните за икономиката на Великобритания и САЩ

12:06 | 24.10.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Фокусът на инвеститорите ще бъде върху данните за бизнес активността в еврозоната в понеделник, както и върху данните за икономиката на Великобритания и САЩ. Освен това си струва да се следят редица изказвания на централни банкери от САЩ и Европа.

В понеделник, 24 октомври, частната изследователска компания Markit ще публикува изследването си за бизнес активността в еврозоната. Ще бъдат публикувани Индексите не мениджърите по поръчките (PMI) за секторите на производството и услугите, като освен за валутния съюз ще има данни и за Франция и Германия.

Германската централна банка Бундесбанк ще представи своя месечен доклад.

Очакват се и коментари от страна на представители на Федералния резерв на САЩ. Речи ще имат председателят на централната банка за Ню Йорк Уилям Дъдли и за Сейнт Луис Джеймс Булард.

Във вторник, 25 октомври, мюнхенският Институт за икономически изследвания (Ifo) публикува индекса си за бизнес климата в Германия.

В САЩ организацията The Conference Board публикува индекса си за потребителското доверие.

Изказвания ще имат двама управители на ключови централни банки: президентът на Европейската централна банка Марио Драги и гуверньорът на британския регулатор Марк Карни.

В сряда, 26 октомври, в САЩ излизат данни за продажбите на нови жилища, както и редовният седмичен доклад на Администрацията за енергийна информация за петролните резерви през изминалата седмица.

В четвъртък, 27 октомври, ще има данни за безработицата в Испания.

Великобритания публикува първото четене на данните за икономическия ръст през третото тримесечие.

В САЩ излизат данни за поръчките на трайни стоки, за предстоящите жилищни продажби, както и седмичният доклад за подадените молби за помощи при безработица.

В петък, 28 октомври, японските власти ще публикуват данни за инфлацията.

Германия също ще публикува данни за инфлацията.

В Испания освен данни за потребителските цени, ще има и доклад за ръста на икономиката през третото тримесечие.

Властите в САЩ също публикуват първото четене на данните за икономическия ръст през третото тримесечие.

Мичиганският университет публикува изследването си за потребителските нагласи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:05 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още