IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво ще движи пазарите през седмицата

Инвеститорите ще се съсредоточат върху сигналите за паричната политика в САЩ и срещата между Си Дзинпин и Доналд Тръмп

12:13 | 03.04.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Председателят на Фед Джанет Йелън. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Председателят на Фед Джанет Йелън. Снимка: Ройтерс

Глобалните финансови пазари ще се фокусират през тази седмица върху поредица сигнали за бъдещата парична политика в САЩ. В сряда например ще излезе последната стенограма от заседанието на Федералния резерв, от което анализаторите може да извлекат изводи за по-нататъшните стъпки в паричната политика. 

Има и няколко изказвания от страна на банкери на Фед през тази седмица, като например в понеделник ще говорят президентите на Фед за Ню Йорк Уилям Дъдли, за Филаделфия Патрик Харкър и за Ричмънд Джефри Лакър. Дъдли ще говори отново в петък.

Инвеститорите също така ще държат под око ключови икономически данни от САЩ, като например месечния отчет за заетостта в петък

Освен доклада за заетостта препълненият с данни календар от тази седмица предлага също така отчети за американските продажби на автомобили, за строителните разходи и данни за производството от статистиката на Института за управление на предлагането (ISM) в понеделник; търговски показатели и фабрични поръчки във вторник; доклад за молбите за безработица с изключение на земеделския сектор в сряда и анкетата на ISM в непроизводствения сектор, както и седмичните молби за помощи при безработица в четвъртък.

Централната банка на САЩ повиши основния лихвен процент с 25 базисни пункта на последното си заседание на 15 март и се придържа към своята прогноза за още две повишения през тази година.

Пазарните експерти не очакват Фед да повиши лихвените проценти отново през юни. Търговците на фючърси дават около 50% шанс за вдигане на лихвите по време на срещата на Фед през юни според Fed Rate Monitor Tool на Investing.com. Вероятността за увеличение през септември се оценява на 75%.

На фокус ще са и новините от Вашингтон, след като инвеститорите очакват допълнителни подробности относно обещанията за данъчна реформа и разходите за инфраструктура от администрацията на президента Доналд Тръмп.

Срещата между китайския президент Си Дзинпин и президента Тръмп в неговото имение Мар-а-Лаго в четвъртък и петък също ще бъде в полезрението на инвеститорите.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:12 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още