IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Молбите за помощи при безработица в САЩ са без съществена промяна

Броят на подадените заявления остава близко до 40-годишно дъно

17:34 | 15.09.16 г. 1
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Броят на молбите за помощи при безработица, подадени през миналата седмица, остава почти без промяна спрямо предходния седемдневен период. Това показва, че работодателите се чувстват комфортно с нивата на заетост в компаниите си, коментира Bloomberg.

Броят на подадените заявления е нараснал с 1 000 през седмицата до 10 септември до 260 хил., посочва се в доклад на министерството на труда на САЩ.  Медианната прогноза в проучване на Bloomberg беше за 265 хил. молби.

Молбите за помощи при безработица се запазват в близост до 40-годишно дъно, след като компаниите с рекорден брой работни места запазват служителите си.

Централните банкери от Федералния резерв на САЩ ще вземат предвид тези данни, когато се съберат през следващата седмица, за да решат дали отново да повишат лихвените проценти, отбелязва информационната агенция.

По-стабилният измерител – средният брой на подадените молби за помощи при безработица за период от четири седмици, се понижава до 260 750, което е най-ниското ниво от края на юли насам. Оценките в проучването на Bloomberg бяха в диапазона от 250 хил. до 275 хил.

Молбите за помощи при безработица в САЩ са под 300 хил. вече 80 поредни седмици, което е най-дългият подобен период от 1970 г. 

Броят на хората на продължителни помощи за безработица обаче също се увеличава с 1 000 до 2,14 млн. души през седмицата до 3 септември. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:35 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още