IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Mozilla прегърна биткойна

Разработчикът на популярния уеб браузър с отворен код Firefox цели улесняване на дарителите си

14:55 | 21.11.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Mozilla прегърна биткойна

Разработчикът на популярния уеб браузър с отворен код Firefox – Mozilla, вече приема дарения в биткойни, съобщава CoinDesk.

Oрганизацията с нестопанска цел Mozilla Foundation, която осигурява подкрепа за развитието на софтуера с отворен код, ще си партнира с Coinbase в приемането на средствата в електронната валута. Базираният в Калифорния доставчик на биткойн услуги обяви официално споразумението на своя блог.

С новината Mozilla се присъединява към нарастващия брой организации с нестопанска цел, в това число и Wikimedia Foundation, които предлагат безплатни уеб-базирани услуги и приемат и средства в биткойни. През последните месеци благотворителни организации по целия свят започнаха постепенно да поглеждат към дигиталната валута в опит да улеснят дарителите си, които по този начин не са таксувани за плащанията.

Според вицепрезидента на Mozilla Джефри МакДугъл ходът е в отговор на това, което той нарича "здрав вътрешен процес". Решението на компанията дойде повече от година, след като Mozilla за първи път спомена за идеята си да започне да приема биткойни.

През това време МакДугъл предприе стъпки за разширяване на диалога с общността на инвеститорите в биткойни в Reddit. По думите му "има много хора в моя отбор", които се застъпват за дарения в криптовалутата.

През юли най-популярната безплатна онлайн енциклопедия Wikipedia съобщи, че приема дарения и в биткойни. Тогава новината не изненада пазарните участници. Още през март съоснователят на платформата Джими Уелс започна кампания за дарения в криптовалутата.

Въпреки бързо разрастващата се популярност на биткойна през последните години някои критици се опасяват, че анонимният характер на паричното средство го прави твърде лесно за използване с нерегламентирани цели. Сред основните опасения е и сигурността, която бе сериозно засегната около рухването на базираната в Япония платформа Mt Gox.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:13 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още