IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Свръхдоза заседания на централни банки и макроданни ще движат пазарите

Тази седмица инвеститорите ще следят заседания на четири централни банки - в САЩ, Великобритания, Япония и Австралия

08:04 | 31.10.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Тази седмица едва ли би било пресилено да се кажа, че пазарите може да предозират със заседания на ключови централни банки и серия макроикономически данни. Очакват ни решения на регулаторите в САЩ, Великобритания, Япония и Австралия. Важни доклади за представянето на редица икономики има на практика във всеки от следващите пет дни.

В понеделник, 31 октомври, ще има данни за продажбите на дребно в Германия.

Евростат ще публикува доклада си за изменението на БВП в еврозоната през третото тримесечие, както и за инфлацията през октомври.

Във вторник, 1 ноември, се очакват данни за бизнес активността в производствения сектор в Китай, както и в сектора на услугите.

Освен това инвеститорите ще очакват решенията за паричната политика на Австралийската и Японската централна банка. Регулаторът в Токио ще публикува и тримесечните си макроикономически прогнози.

Частната компания Markit ще публикува индекса си за бизнес активността в промишлеността във Великобритания. Така ще се даде начало на серията доклади, които ще хвърлят повече светлина върху представянето на британската икономика.

В САЩ Институтът за управление на предлагането (ISM) публикува индекса си за бизнес активността в производствения сектор.

В сряда, 2 ноември, ще има данни за безработицата в Испания и в Германия.

Във Великобритания излиза докладът на Markit за бизнес активността в британското строителство.

Частната компания ADP публикува доклада си за заетостта извън земеделието в частния сектор в САЩ.

Администрацията за енергийна информация ще обяви изменението в петролните резерви в САЩ

В 14:00 часа местно време във Вашингтон (21:00 българско време) Федералният резерв на САЩ ще публикува изявлението си след двудневното заседание за паричната политика. Очаква се централната банка да остави без промяна лихвените проценти предвид това, че следващата седмица са президентските избори.

В четвъртък, 3 ноември, излизат данните на Markit за бизнес активността в сектора на услугите във Великобритания.

По-късно Английската централна банка ще обяви решението си за паричната политика и ще публикува доклада с макроикономическите си прогнози. Както винаги, управителят Марк Карни ще отговаря на въпросите на журналисти в пресконференция.

В САЩ ще има традиционни данни за заявленията за помощи при безработица, а Институтът за управление на предлагането (ISM) публикува индекса си за бизнес активността в услугите.

В петък, 4 ноември, фокусът на инвеститорите отново ще бъде насочен към САЩ, където излизат официалните данни за ръста на заетостта извън земеделието.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:05 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още