IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Adobe прогнозира блестяща фискална 2018 г.

Компанията прогнозира по-големи приходи и печалба от очакваното

11:53 | 19.10.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Разработчикът на Photoshop – Adobe Systems, прогнозира по-големи приходи и печалба от очакваното за фискалната 2018 г., благодарение на растежа на своя бизнес с облачни услуги. Новината доведе до 8% скок на стойността на акциите на компанията по време на следборсовата търговия, предава Ройтерс.

В сряда компанията обяви, че очаква приходи от 8,7 млрд. долара и печалба от около 5,50 долара на акция за фискалната 2018 г.

Анализаторите очакват приходи в размер на 8,68 млрд. долара и печалба от 5,21 долара на акция според Thomson Reuters I/B/E/S.

Насочването към абонаменти за базирани в облака услуги доведе до по-прогнозируеми приходни потоци за Adobe, която продава абонаменти за своите софтуерни решения, след като в миналото продаваше пакети от лицензиран софтуер.

Adobe заяви, че очаква приходите от нейното звено за дигитални медийни решения, което включва Creative Cloud, да скочат с 23% спрямо година по-рано.

Adobe е напът да изпълни прогнозата си за приходите и печалбата за текущото тримесечие.

Компанията очаква коригирана печалба от 1,15 долара на акция и приходи от 1,95 млрд. долара за четвъртото тримесечие. Анализаторите прогнозират печалба от 1,16 долара на акция и 1,95 млрд. долара приходи според Thomson Reuters I/B/E/S.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:54 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още