IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на Yelp достигнаха най-ниската си цена от 2012 г. насам

Компанията обяви прогнозата за приходите си и напускането на главния изпълнителен директор

11:59 | 09.02.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Акциите на Yelp достигнаха най-ниската си цена от 2012 г. на фона на разпродажбите на фондовите пазари. Това се случи, след като компанията обяви прогнозата за приходите си, която се оказа в съответствие с тази на анализаторите, и обяви напускането на своя главен финансов директор, пише Bloomberg.

Сайтът за потребителски ревюта обяви в понеделник, че приходите му за сегашното тримесечие ще бъдат между 154 млн. и 157 млн. долара, докато годишните продажби ще достигнат 685-700 млн. долара.

Анализаторите прогнозират 154,1 млн. за тримесечието и 687 млн. за годината, сочат данни, събрани от Bloomberg. Yelp обяви също така, че главният финансов директор Роб Кролик ще напусне компанията през следващите месеци, като вече е започнало търсене на заместник.

Yelp стартира през 2004 г. като една от първите компании, които изградиха успешен бизнес около потребителските онлайн ревюта. Сега технологични гиганти като Facebook и International Business Machines, както и стартъпи като MunchAdo и Mona, работят по това да направят ревютата нещо още по-полезно.

Facebook тества нова част от своя сайт за търсене и даване на рейтинги на местни компании. Yelp пък започна сътрудничество с банка от началото на 2015 г., за да проучи възможностите си за продажба, но през юли реши да се откаже от тези планове, посочват източници, запознати с въпроса.

Yelp отчете 40% скок в продажбите за четвъртото тримесечие спрямо година по-рано до 153,7 млн. долара благодарение на нарастването на рекламите. Печалбата, като се изключат някои елементи, достигна 11 цента на акция. Тя не оправда очакванията на анализаторите за 12 цента на акция, сочат данни на Bloomberg.

Акциите на Yelp приключиха търговията в Ню Йорк снощи с 11% спад до 16,06 долара. Това е най-ниската им стойност от юни 2012 г. Обявяването на резултатите за тримесечието беше планирано за след борсовата сесия в понеделник, но те се появиха по-рано по грешка, обяви представител на компанията. 

Кролик ще остане на поста си до намиране на заместник. Ако това не се случи скоро, той ще продължи да е главен финансов директор до 15 декември.

Повече по темата вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:04 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още