IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon не отчита спад на продажбите след решението за Brexit

Компанията ще открие 1000 нови работни места във Великобритания тази година

10:02 | 07.07.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Amazon не се е сблъскала със спад на продажбите, след като британците гласуваха страната им да напусне Европейския съюз (ЕС). Това разкри новият ръководител на бизнеса на компанията в Обединеното кралство в сряда, след като обяви, че през тази година фирмата ще открие още 1000 работни места в страната, предава Ройтерс.

„Нашите продажби съответстват на очакванията ни“, коментира мениджърът за Великобритания Дъг Гър пред репортери.

Гър, който стана ръководител на Amazon за страната през май, след като работи в Китай, заяви, че е твърде рано да каже какво ще е влиянието на решението от 23 юни Великобритания да напусне ЕС.

"Има много детайли за уточняване. Не знаем точно каква ще е регулаторната рамка, не знаем точно какви ще са условията на новото отделяне“, коментира той.

Проучване, публикувано миналата седмица, показва, че доверието на британските потребители е спаднало рязко в дните след референдума, а във вторник компанията за търговия на дребно John Lewis заяви, че миналата седмица продажбите ѝ са нараснали по-слабо.

Във вторник ръководителят на Sainsbury’s, втората най-голяма верига супермаркети във Великобритания, заяви, че има опасност страната да изпадне в нова рецесия.

От своя страна Гър заяви, че плановете на Amazon за Великобритания не са се променили след вота за Brexit.

"Продължаваме с плановете, не сме направили изведнъж нови такива“, коментира той.

В сряда Amazon разкри, че ще разкрие още 1000 работни места във Великобритания през тази година. Те са допълнение към вече обявените 2500 през януари. Компанията планира да разшири основния си офис, центровете за проучване и развитие, центъра за обслужване на клиенти, Amazon Web Services и студиото си за модна фотография.

С новите работни места, които ще са на пълно работно време, служителите на Amazon в страната ще станат над 15 500 до края на тази година.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:10 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още