IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борбата с кибератаките - във фокуса на конференция за застраховане на киберриск

Специален гост на събитието ще бъде Пол Хендерсън от Beazley, един от най-големите синдикати на Lloyd’s

11:44 | 07.11.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Водещи експерти по дигитална и информационна сигурност и киберзастраховане ще бъдат лектори на конференцията "Киберзаплахи за бизнеса. Киберзастраховка и покрити рискове”, съобщават организаторите от „ЗД Евроинс“ АД.

Събитието ще разкрие и какви са ползите от най-новата и единствена за България до момента киберзастраховка на компанията.

Конференцията ще се проведе на 15 ноември в „Гранд хотел София“, зала „Триадица“ от 14 ч., а неин специален гост ще бъде Пол Хендерсън, лектор от Beazley, един от най-големите синдикати на Lloyd’s. Сред лекторите се нарежда и Едмънт Уодхаус от JLT Re, Partner | JLT Reinsurance Brokers Limited –- най-големия застрахователен брокер във Великобритания. Гостите ще могат да видят представянето и на Сюзан Лукаш, партньор в JLT Reinsurance Brokers Limited. От българска страна участие ще вземат Явор Михов, IBM Bussiness Development Manager от NDB Ltd. и Спас Иванов, експерт ИТ сигурност в CENTIO Professional IT Security.

"Темата за киберсигурността е изключително актуална в контекстта на дигитализацията на бизнеса и нарастващата зависимост на корпоративния сектор от онлайн пространството", посочват организаторите. По думите им днес хакерите са модерните престъпници, а кибератаките - съвременното оръжие за масово поражение.

Така всяка една компания или организация има шанса да попадне на прицела им и да се превърне в лесна мишена, дори при наличието на най-добрите специалисти по информационни технологии, дори да разполага с най-добрия лицензиран софтуер и с най-актуалните антивирусни програми и системи за архивиране.

Основните теми, които ще засегне конференцията, са какво представлява киберрискът, как компаниите са изложени на него и какви инструменти могат да го ограничат. Освен това гостите ще могат да научат как могат да спестят разходи, какво е CLIL и други факти и примери, които биха им били полезни.

Събитието е насочено към изпълнителните и ИТ директорите на водещи компании в сектора. Регистрация може да се направи тук!

Investor.bg е медиен партньор на конференцията.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:48 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още