IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Enjoy the Case - когато бизнесът е цветен

Млад предприемач от Пловдив създава персонализирани, ръчно изрисувани кейсове за смартфони

12:40 | 20.03.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Enjoy The Case</em></p>

Снимка: Enjoy The Case

Персонализиране на продуктите и ръчна изработка – с това стартъпът Enjoy the Case се старае да привлича своите клиенти. Едва на 20-ина дни, стартиращата компания вече се радва на засилен интерес от потребителите, които търсят начин да превърнат смартфона си в нещо уникално чрез специално изрисуван кейс за устройството.

Проектът е дело на млад предприемач от Пловдив. Стоян Стойнов е едва на 25 години, но се впуска смело в новата си идея, макар че е завършил Инженерна физика в Софийския университет.

В изрисуваните кейсове Стоян вижда възможност за себеизразяване чрез аксесоарите към новите устройства.

Той е графити артист, а с течение на времето се откъсва от рисуването и в крайна сметка се връща към любовта си към това изкуство и така се ражда Enjoy the Case. Първоначално мотивацията му била единствено да направи кейс за себе си, който да е по-нестандартен. Впоследствие обаче се появява и идеята за развитието на бизнес.

Към този момент Стоян единствен се занимава с компанията, но очаква, когато интересът към кейсовете нарасне, да наеме екип, който да му помогне с множеството задачи.

До този момент клиентите на Enjoy the Case реагират позитивно на продуктите, които стартъпът предлага, и ги препоръчват на приятели. Така без да залага активно на реклама, Стоян получава множество поръчки.

Той вече е планирал мащабна рекламна кампания, която очаква да насърчи бизнеса му в краткосрочен план. Идеята на Стоян е Enjoy the Case да излезе извън мащабите на България, като целта е брандът да се позиционира в световен мащаб.

И макар стартъпът тепърва да набира популярност и да е в изключително ранен етап на развитие, Стойнов посочва, че вече е успял да възвърне около 20% от първоначалната си инвестиция.

Как финансира този проект и готов ли е скоро да излезе на печалба можете да видите видеото на Bloomberg TV Bulgaria:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:38 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още