IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ericsson ще съкрати 25 хил. служители?

Ходът е част от програмата за спестявания, твърдят източници

14:30 | 17.08.17 г.
Ericsson ще съкрати 25 хил. служители?

Производителят на мрежово оборудване Ericsson може да съкрати около 25 хил. служители извън Швеция, като част от своята програма за спестявания, обяви шведският ежедневник Svenska Dagbladet, позовавайки се на анонимни източници.

През юли Ericsson заяви, че ще ускори мерките, за да изпълни целта си за удвояване на своя оперативен марж от 6% от 2016 г. и да изпълни плана си за годишен темп на намаляване на разходите от поне 10 млрд. крони (1,2 млрд. долара) до средата на 2018 г., предава Ройтерс.

Ericsson заяви, че мерките ще обхванат предимно услугите за доставки и общите разходи, докато проучванията и развитието почти няма да бъдат засегнати.

Компанията се сблъсква с все по-голяма конкуренция от китайската Huawei и от финландската Nokia, но понася удари и от слабите развиващи се пазари и спада на разходите на телекомите, тъй като търсенето на оборудване за следващото поколение 5G мрежи ще нарасне след години.

Svenska Degbladet пише, че не е ясно дали планираните съкращения включват служители, занимаващи се с медийните операции, които са част от стратегическото преразглеждане на дейността на фирмата, а анализаторите смятат, че е вероятно да бъдат продадени от групата.

"Ericsson не е посочвала определени звена или страни, които ще бъдат засегнати. Прекалено рано е да говорим за конкретни мерки или да изключим някоя страна“, посочва Ericsson в изявление на уебсайта си.

Ericsson има около 109 хил. служители. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:57 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още