IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Конференцията MobCon Europe събира в София водещи софтуерни експерти

На конференцията ще се проведе и състезание за най-добра идея или прототип за мобилно приложение MobDemo, в което всеки може да участва

13:50 | 28.02.17 г.
Автор - снимка
Създател
Конференцията MobCon Europe събира в София водещи софтуерни експерти

На 25 и 26 март за четвърти пореден път в София ще се проведе софтуерната конференция MobCon Europe. Събитието е едно от най-мащабните в Югоизточна Европа и е посветено на модерните тенденции в създаването на софтуер, маркетирането на приложения, потребителското преживяване и новите технологии.

На 25 март посетителите ще имат възможност да участват в уъркшопи, в които водещи експерти ще споделят своя опит в разработката за iOS, Android и крос платформи, тестването на уеб услуги и производителност, потребителското преживяване и прогресивните уеб приложения.

На 26 март в 4 паралелни потока 20 лектори от световно известни компании, като Microsoft, Hewlett Packard Еnterprise, Facebook, Samsung, Mozilla, Intel, Booking.com ще говорят за:

- Сигурност на мрежата в ерата на умните устройства
- Потребителското преживяване в Agile и DevOps света
- Възходът на прогресивните уеб приложения
- Как да използваме Service Worker-ите, когато сме онлайн
- Работещи стратегии, водещи до инсталиране на приложения
- Примери от реалния живот за използване на RxJava и Kotlin
- Как да управляваме дигиталния си отпечатък
- Съвети как да се използва IntelliJ, дадени от “вътрешен човек”
- Уеб и смесена виртуална реалност и как използват Machine Learning във водещ резервационен сайт като Booking.com и други.
 
На конференцията ще се проведе състезание за най-добра идея или прототип за мобилно приложение MobDemo, в което всеки може да участва. Първото място се определя от публиката, която гласува чрез мобилно приложение. Наградата за победителя е на стойност 10 хил. евро в услуги за разработка. 

MobCon Europe ще предложи и обособен детски кът, където деца на възраст от 5 до 12 г. ще имат възможност да се запознаят с основни модели на програмирането, представени в достъпен за тях вид.

Желаещите да присъстват на конференцията, където тази година се очакват над 850 посетители, могат да влязат на сайта на MobCon и да закупят билет. Цената в момента е 75 евро за конференцията и 95 евро за конференцията плюс уъркшоп. Билетът включва обяд, кафе паузи, тениска, промо пакет и парти след края на лекциите.

Конференцията се организира с подкрепата на софтуерните компании MentorMate, Siteground, Luxoft, Branch Metrics, Paysafe и Progress.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:35 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още