IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лорън Хамъндс: Виртуалната реалност ще промени езика на киното

Тя носи със себе си нов начин за разказване на истории, твърди програматорът на Tribeca Film Festival

15:04 | 25.06.17 г.
Автор - снимка
Създател
Лорън Хамъндс: Виртуалната реалност ще промени езика на киното

Виртуалната реалност ще даде на филмовата индустрия нов начин за разказване на истории и може да промени граматиката на киното, коментира в предаването UpDate на Bloomberg TV Bulgaria програматорът на Tribeca Film Festival Лорън Хамъндс.

По думите му виртуалната реалност представлява все по-голям интерес за режисьорите, включително за най-големите имена в този бизнес. Тази година на Tribeca Film Festival Катрин Бигалоу представи първия си филмов опит с виртуална реалност, докато Алехандро Иняриту дебютира със свои проект в Кан.

Според Лорън Хамъндс промените, които ще донесе виртуалната реалност във филмовия свят, ще дойдат именно чрез тези големи имена в индустрията, които няма да се страхуват да експериментират и ще станат посланици на този нов език на киното.

Въпреки цялото вълнение около използването на нови технологии като иновативен метод за разказване на истории, възможно е във филмовата индустрия да има известна съпротива към виртуалната реалност. Тя ще се дължи не толкова на скептицизма към самата технология, а по-скоро към невъзможността да се монетизира бързо от нея, обясни още Хамъндс.

“Очевидно е, че изкуството си заслужава, но хората няма да го финансират, докато не изкарва пари”, коментира той.

По думите му все още има бариера между хората, които създават самите технологии и онези, които са заети със създаването на съдържание чрез тях. Но колкото повече се говори и се показват възможностите на виртуалната реалност, толкова по-голям шанс за успех има тя не само в киното, а и в други области на бизнеса например, твърди Хамъндс.

 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:50 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още