IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Oracle продължава вълната от назначения

Компанията планира да наеме още 5 хил. служители в бизнеса си за облачен софтуер

10:57 | 29.08.17 г. 3
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американската технологична компания Oracle наема още 5000 служители за своя бизнес с облачен софтуер, докато продължава да се конкурира със Salesforce.com за пазарен дял в тази бързо развиваща се индустрия, пише Bloomberg.

Целта на хода е да даде тласък на най-бързо растящия бизнес на Oracle, който увеличи приходите си с 58% в рамките на предходното тримесечие спрямо година по-рано.

Решението идва на фона на надпреварата между Oracle и нейния основен конкурент, чийто главен изпълнителен директор Марк Бениоф заяви, че Salesforce е на път да генерира 10 млрд. долара приходи от облачни услуги тази година – цел, която Oracle се опитва първа да постигне.

Освен това решението на Oracle идва в момент, в който все повече американски компании залагат на планове за увеличение на работните места на вътрешния си пазар, в опит да избегнат недоволството на президента Доналд Тръмп.

Amazon.com обяви, че ще наеме повече от 100 хил. служители до 2018 г. Apple пък обеща да инвестира 1 млрд. долара в производство в САЩ, а нейният основен поддоставчик Foxconn Technology се бори за изграждането на собствен завод в Уисконсин.

Новите работни места в Oracle са допълнение към обявените 1000 служители в облачното звено, които фирмата разкри през юли, че наема в Европа, Близкия изток и Африка. Oracle ще отчете резултатите си за първото тримесечие на фискалната 2018 г. на 14 септември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:54 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 5 rate down comment 0
misanthrope
преди 6 години
Много му е объркано в главата на някой, че се опитва и да коментира... смешмо е.Salesforce e CRM софтуер, който се предлага само в облака. Oracle предлага Platforma as a service, Infrastructure as a service, както и Software as a service, и CRM софтуера as a service е само едно от десетките софтуерни решения, които се предлагат as a service. Също вярно е, че Salesforce се развива много динамично, но да се твърди че е основен конкурент на Oracle е смешно и несериозно
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 0
ivancholak
преди 6 години
Не стига, че целия инвестор ни залива с реклами, не може браузъра да насмогне, ами цензуртират и нормалните думи като м-а--н-г-у-ст--а-т-а
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
ivancholak
преди 6 години
То всичко това хубаво, ама работа за учили хора. А за *** ***....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още