IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отзивите за Pixel изстреляха акциите на Alphabet до рекорден връх

Анализаторите са обнадеждени за отчетите на големите интернет компании, включително и за този на компанията майка на Google

12:03 | 19.10.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Акциите на Alphabet, компанията майка на Google, достигнаха рекорден връх във вторник, след като новите телефони на компанията Pixel получиха предимно позитивни отзиви. Това е първата линия телефони, създадена изцяло от Google, пише Bloomberg.

Книжата на базираната в Калифорния компания повишиха стойността си с 2,5% до 826,85 долара за брой в 14:43 ч. местно време в Ню Йорк, след като по-рано достигнаха 828 долара – най-високата си цена от август 2004 г., когато за първи път се търгуваха на борсата.

Добрите отзиви са промяна за Google, която понякога пуска на пазара устройства, преди те да са готови за масова употреба. Един от директорите ѝ Рик Остърлох коментира пред Bloomberg News по-рано този месец, че компанията ще продължи да създава нов хардуер всяка година.

Авторът на The Verge Уолт Мосбърг нарече новия телефон „най-добрия“ с Android, който някога е тествал. Той похвали гласовия асистент и камерата, но критикува устройството за живота на батерията.

Даръл Етерингтън от TechCrunch заяви, че камерата на Pixel е „страхотно фото и видео преживяване“, но твърди, че iPhone 7 на Apple все пак предлага по-добри цветове.

Юсеф Скуали, анализатор на Cantor Fitzerald, смята, че скокът в цената на акциите се дължи до голяма степен на Pixel, както и на увереността на инвеститорите след добрите резултати за тримесечието, които Netflix отчете в понеделник.

"Част от това се дължи на отзивите за Pixel, които бяха по-положителни от очакваното“, коментира той.“Отчасти се дължи и на ефекта от Netflix. Страхотни резултати. Google ще обяви резултатите си следващата седмица. Има надежда за силно тримесечие за всички интернет компании“. 

Повече новини за технологии можете да видите във видеото на Bloomberg TV Bulgaria. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:55 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още