IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Роботът Pepper се отправя към Тайван

За начало той ще бъде достъпен само за компании

11:01 | 26.07.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Хуманоидният робот Pepper на японската SoftBank ще се появи на тайванския пазар по-късно тази година, като около 100 отдадени под наем бройки ще бъдат използвани в банки и магазини на Carrefour, предава Ройтерс, позовавайки се на информация от представители на компанията, отговарящи за продажбите на острова.

Тайван ще стане един от първите пазари извън Япония, където ще бъде пуснат Pepper. Роботът е ключов елемент от визията на основателя на SoftBank Масайоши Сон за бъдещето на технологиите, фокусирано върху т. нар. "интернет на нещата".

Въпреки това Pepper няма да бъде достъпен за покупка от крайните потребители в Тайван, които като тези на много други пазари все още трябва да свикнат с идеята, че хуманоидните роботи могат да са нормална част от живота около тях.

Целта е да се отдадат под наем 60 робота месечно до някакъв момент в първата половина на 2017 г.

Банковите звена на First Financial Holding и Taishin Financial Holding, застрахователният клон на Cathay Financial Holding, както и телекомуникационният оператор Asia Pacific Telecom се очаква да използват Pepper за предоставяне на основни услуги на клиентите.

Carrefour планира да постави два робота Pepper в своите магазини в Тайван, твърди Мерилин Су, национален маркетинг директор за френския търговец на дребно. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:02 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още