IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Singularity University вече има представителство и в България

Целта е да се търси положителна промяна в региона през призмата на експоненциалните технологии

12:53 | 29.06.16 г.
Singularity University вече има представителство и в България

Мозъчният тръст от Силициевата долина Singularity University, който предлага образователни програми и има собствен бизнес инкубатор, вече разполага с представителство в България, разкри неговият посланик за страната Теодор Панайотов.

Целта на организацията у нас е да създава положителна промяна в региона през призмата на технологичните решения и най-вече на експоненциалните технологии.

По думите на Панайотов основните три стълба, върху които лежи Singularity University, са образованието, иновациите и създаването на общност. Затова идеята на SingularityU Sofia е да даде възможност за иновативни партньортства и да създаде стабилни връзки между бизнеса, предприемачите, инвеститорите и институциите, като всички те се обединят около модерните технологии, които носят промяна в света.

В рамките на официалното представяне за България Теодор Панайотов заяви, че целта на представителството у нас ще бъде да увеличи информираността за инициативите на Singularity University в САЩ и всеки месец да организира събития, които да спомогнат за създаването на въпросната общност, като идеята е на тези събития да присъстват и представители на алумни общността на Singularity University. Промотирането на иновациите също е приоритет, заедно с осъществяването на качествен диалог между бизнеса и институциите.

SingularityU Sofia ще изпраща и по един човек годишно на обучителните програми отвъд Океана, а интервютата за следващия период ще се проведат през януари и февруари 2017 г. Чрез тях ще бъде избран и новият представител от България, който ще има шанса да се докосне до света на високите технологии и иновациите в Силициевата долина.

Отвъд това екипът на Singularity University у нас ще се стреми към намирането на решения за местни проблеми, обясни още Панайотов.

През 2017 г. организацията планира и конференция, която ще се състои в България. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:11 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още