IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Start It Smart набира участници за преакселераторската си програма

Кандидатстването продължава до 28 февруари

21:14 | 14.02.17 г.
<p>
	Снимка: Pixabay</p>

Снимка: Pixabay

Предприемаческата организация Start It Smart обяви, че до 28 февруари ще набира участници в шестото издание на обучителната програма Start It Smart | Pre-Accelerator. Стартъп преакселераторът предлага 10-седмична интензивна програма за подготовка на екипи от начинаещи предприемачи, посочват от организацията.

Те допълват, че при влизането си в програмата повечето проекти са още на идейно ниво, но при финализирането ѝ са готови за пазара или за привличане на рискови инвеститори. Инициативата се осъществява в партньорство с българските фондове за рисково финансиране LAUNCHub и Eleven, както и с акселераторски програми от Германия и други държави.

„През годините преакселераторът се наложи като формат с ключово значение за подкрепа на стартиращи предприемачи на ранен етап от тяхното развитие. Доказателство за досегашния успех е, че досега през него са стартирали разпознаваеми имена на българската стартъп сцена като Dextrophobia Rooms, Eventyard, Tickey, MaistorPlus, betahaus Sofia, Enhancv и много други, а общият размер на рисковите инвестиции, привлечени от участниците в преакселератора в последващ етап, достига 2 млн. евро“, коментира президентът на Start It Smart Никола Янев.

През тази година в програмата има няколко новости. Предвидено е ново работно пространство в София Тех Парк, наречено MIC (Microsoft Innovation Center), като то ще предоставя място за развитието на екипите и достъп до последните световни технологии. Освен това за първи път участието е преакселератора ще бъде платено.

По думите на Никола Янев заплащането е въведено, за да се постигне по-голяма ангажираност от страна на участниците, а не толкова за покриване на разходите. Планирано е и раздаването на стипендии, отпускани от различни компании.

Преакселераторската програма традиционно включва силното участие на ментори, сред които се нареждат ръкводите на част от най-успешните български компании и организации, като Георги Шарков, изпълнителен директор на ESI Center, Петър Горялов, един от най-разпознаваемите коучове в света и основател на DreamersDo, Светозар Георгиев, съосновател на Telerik, Светлин Наков, основател на Софтуерния университет, Любен Белов, съосновател на LAUNCHub, Елена Маринова, президент на Мусала Софт, Крум Хаджигеоргиев, изпълнителен директор на Мелън, и други.

Стартът на новия сезон и обученията ще бъде даден на 20 март, а апликационният прозорец ще е отворен до 28 февруари.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:49 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още