IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Toshiba отново забави представянето на финансовите си резултати

Забавянето се дължи на новооткрити счетоводни грешки

18:15 | 31.08.15 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Toshiba oтново забави обявяването на своите годишни финансови резултати, които трябваше да представи в понеделник, тъй като новите счетоводни грешки попречиха на компанията да обърне гръб на корпоративния скандал, в който се забърка през последните четири години, предава Ройтерс.

Фирмата, която трябваше да обяви резултатите си за фискалната година, приключила през март, разкри, че новооткрити проблеми в счетоводството на няколко от дъщерните ѝ дружества ще ѝ попречат да изпълни плана си.

“Още веднъж дълбоко се извиняваме за ситуацията, в която се намираме, и за неудобството и грижите, които донесохме на нашите акционери и инвеститори”, заяви главният изпълнителен директор на Toshiba Масаши Муромачи по време на пресконференция.

Технологичната компания вече отложи с около три месеца обявяването на фискалните си резултати заради независимото разследване, свързано с нейните счетоводни практики напоследък.

Разследването разкри, че Toshiba е завишила резултатите си около 1,2 млрд. долара през последните няколко години, което накара тогавашния главен изпълнителен директор и няколко други представители на висшия мениджмънт на компанията да се оттеглят от постовете си. Това е най-големият счетоводен скандал в Япония от 2011 г., когато бе установено, че Olympus Corp. е участвала в схема за укриване на инвестиционни загуби на стойност 1,7 млрд. долара.

Toshiba заяви, че е подала заявка за отлагане на обявяването на резултатите и планира да ги представи на 7 септември. Муромачи отказа да разкрие на каква стойност са новооткритите грешки, но твърди, че “не са огромни”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:49 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още