IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

VMware открива център за професионални софтуерни услуги в България

Компанията планира до няколко години броят на служителите ѝ у нас да достигне 1000

13:24 | 16.10.14 г.
<p>
	<em>Снимка: VMware България Facebook page</em></p>

Снимка: VMware България Facebook page

Американската софтуерна компания VMware създава нов център за професионални софтуерни услуги в България, който ще работи в тясно сътрудничество с развойния ѝ център у нас, разкри днес главният изпълнителен директор на компанията Пат Гелсингер.

Фокусът на новия център ще пада върху интеграцията на софтуерните решения на VMware с тези на трети страни и персонализирането на продуктите спрямо нуждите на клиентите, коментира Диана Стефанова, управляващ директор на VMware в България.

Идеята е двете звена да поддържат непрестанен контакт помежду си, а служителите им да могат да работят на ротационен принцип, за да опознават по-добре процесите в двата центъра, посочи Стефанова.

По думите ѝ в момента във VMware България работят близо 500 души, но през следващите няколко години екипът ще се разрасне до 1000 служители. Целта е до края на 2015 г. към VMware да се присъединят около 150 души.

“Екипът ни расте с около 20% годишно и това е очакваният от нас темп на растеж и за следващите няколко години”, посочва Стефанова.

Компанията ще търси софтуерни и продуктови инженери, продуктови документатори и хора за още няколко позиции. Тъй като е необходимо добро познаване на продуктите на VMware, компанията планира няколкомесечно обучение на новоприсъединилите се към екипа ѝ.

Центърът за професионални софтуерни услуги ще се намира в близост до развойния център на VMware в София. Новата сграда е с площ 6000 кв. м, а от ноември се предвижда и работата в нея да стартира официално.

Новият център има за цел да увеличи успехите на бизнеса на VMware в България, категоричен е Гелсингер. Според него откриването на центъра е логична стъпка за VMware, защото продуктите, свързани с мениджмънт, които компанията произвежда в страната, трябва да бъдат имплементирани така, че да служат на бизнеса.

“Това, което правим тук, този нов център, е нещо уникално и няма друго подобно в света”, коментира главният изпълнителен директор. Той твърди, че VMware има две основни причини да основе това звено в България. Първата е талантът и успехите на българския екип до момента, а вторият - фактът, че продуктите, свързани с мениджмънт, се създават в страната, така че е логично той да бъде разположен тук.

От компанията не коментираха какъв е размерът на новата инвестиция. 

Идеята на VMware е новият център да бъде глобален и да работи с клиенти от цял свят, макар че компанията очаква да работи преди всичко с клиенти от Европа.

“Времевата зона тук е много благоприятна за голяма част от клиентите. Английският език е на отлично ниво”, коментира Матю Степански, вицепрезидент на VMware, отговарящ за глобалните технологични решения.

Развойният център на VMware в България е най-големият на компанията в Европа. Подобни центрове тя има в Индия и Китай, а най-големият е в САЩ, където е основана фирмата.

По думите на Гелсингер технологичната индустрия е много динамична и се променя непрестанно, ето защо VMware насочва вниманието си към създаването на технологии, които да помагат на компании от цял свят да се впишат в тази променяща се среда.

“Трябва да се отговори на тези предизвикателства. Компаниите трябва да станат софтуерно дефинирани”, коментира Гелсингер.

Новата стратегия на VMware се основава на три стълба. На първо място това е виртуализацията на центровете за данни. На второ е работата в хибридния изчислителен облак, който дава възможност за лесно управление на бизнес процесите в сигурна среда. На трето място VMware поставя мобилните технологии и създаването на такива продукти в сферата, които са свързани както с управлението на данните, така и с тяхната сигурност и защита. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:13 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още