IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борсовите вълнения детронираха Джеф Безос от мястото на втория по богатство

Технологичните магнати бяха най-засегнати от разпродажбите на борсите

11:49 | 11.08.17 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Световното напрежение предизвика борсови разпродажби в четвъртък, които стопиха 42,76 млрд. долара от нетното богатство на 500-те най-заможни хора в света и детронираха основателя на Amazon Джеф Безос от позицията на втория по богатство на планетата, пише Bloomberg.

Най-лошите разпродажби на американски акции от май насам понижиха богатството на Безос с 2 млрд. долара според Bloomberg Billionaires Index, след като книжата на Amazon намалиха стойността си с 2,6% до 956,92 долара. 53-годишният Безос в момента разполага с богатство в размер на 82,2 млрд. долара. Това е с около 600 млн. долара по-малко от състоянието на испанския магнат в сферата на търговията Амансио Ортега, който е основател на модната верига Zara.

Трусовете се случиха, след като президентът на САЩ Доналд Тръмп изостри реториката си срещу Северна Корея, което засили опасенията и доведе до загуби в някои индустрии.

Технологичните милиардери бяха най-тежко засегнати, като седем от десетте най-губещи са от технологичния сектор.

Председателят на NatEase Лей Дин е записал втората по големина загуба, като състоянието му е спаднало с 1,8 млрд. долара до 16,8 млрд. долара. След него по този показател се нарежда главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг, чието нетно състояние се е понижило с 1,6 млрд. долара до 71,2 млрд. долара.

Съоснователят на Microsoft Бил Гейтс, който си извоюва първото място от Безос преди две седмици, е загубил 848,5 млн. долара за деня, но остана на челната позиция със своите 90 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:16 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 5 rate down comment 4
michaelis12
преди 6 години
........ които стопиха 42,76 млрд. долара от нетното богатство на 500-те най-заможни хора в света .....--------------------------------------------------------------мда напрао "горките", свещи да си купят с тия пари гаддове ньедни ..... Тая преписвачката така го написала, че едва ли не треа траурна лентичка да си сложим и дарения да им дам на тия нещасттници дет половината свят не яде зарад тяхните въздушни измишльотини ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 4
Hahoto
преди 6 години
Тия от Блумбърг по зле от Уикенд. А за тия дето ги преписват направо ми е тъжно!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още