IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня: Колко голямо е населението на всяка държава в света?

Индия все повече настига Китай по размер на населението

13:24 | 16.04.17 г. 2
<p>
	<em>Снимка: pixabay.com</em></p>

Снимка: pixabay.com

Всички знаем, че страната с най-многобройно население в света е Китай – 1,38 млрд. души. Индия обаче все повече я настига, а много скоро може и да я задмине, след като населението ѝ вече възлиза на 1,32 млрд. души.

Именно затова и двете страни са най-големи в днешната ни графика, която изобразява всички държави в света като балончета, като размерът им зависи от размера на населението, а цветът – от континента, от който са част.

От графиката е очевидна разликата между Китай и Индия и страната с трето по големина население – САЩ с 324 млн. души. Интересни са и точките, които са едва забележими на лявата граница на графика. Те представляват държавите с най малък брой жители като Маршаловите острови с малко над 50 хил. души или Синт Мартен с 33 хил. души.

Открихте ли къде е България?

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:53 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
dzk
преди 7 години
А, значи можело да се показва? С малко закъснение
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
dzk
преди 7 години
Само аз ли не виждам никаква графика? Има някаква снимка на хора вървящи по някаква улица и това е. Или това е някакъв тест "намери скритата графика", с цел намиране на хора притежаващи паранормални способности?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още