IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Johnson & Johnson изненада с по-високи приходи и печалба от очакванията

Бизнесът с лекарства, предписвани с рецепта, насърчи резултатите на компанията

18:12 | 18.10.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Най-големият производител на продукти за грижа за здравето в света Johnson & Johnson отчете приходи и печалба за третото тримесечие, които надминаха прогнозите на Wall Street. Компанията дължи успеха си на силните продажби на бизнеса си с лекарства, изписвани с рецепта, предава Ройтерс.

Нетнaта печалба на компанията е нараснала до 4,27 млрд. долара, или 1,53 долара на акция, от 3,36 млрд. долара, или 1,20 долара на акция, година по-рано. Като се изключат някои елементи, печалбата възлиза на 1,68 долара на акция.

От своя страна приходите са скочили до 17,82 млрд. долара от 17,10 млрд. долара.

Средната прогноза на анализаторите беше за печалба от 1,66 долара на акция според Thomson Reuters I/B/E/S.

Продажбите на лекарството за автоимунни заболявания Remicade, най-големият продукт на J&J, са нараснали с 10,5% до 1,78 млрд. долара.

Prizer обяви в понеделник, че ще започне да продава биоподобна версия на Remicade в САЩ в края на ноември с 15% намаление от сегашната цена на едро. Лекарството на Pfizer вече е достъпно в Европа и други чуждестранни пазари.

Прогнозата на J&J за 2016 г. предполагаше, че няма да има биоподобен конкурент на Remicade в САЩ тази година. Въпреки това компанията повиши долния диапазон на прогнозата си за печалбата до 6,68 долара на акция от 6,63 долара. на акция. Очакваният максимум е 6,73 долара на акция.

J&J е първият голям американски производител на лекарства, който обявява отчета си за тримесечието. Той запази прогнозата си за годишните приходи.

Миналия месец компанията обяви, че придобива бизнеса с медицинска оптика на Abbott Laboratories за 4,3 млрд. долара.

От началото на годината до финала на търговията в понеделник акциите на компанията бяха отбелязали 15% ръст в цената си, в сравнение с 3,7% спад при компаниите от сектора на здравеопазването в S&P 500. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:30 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още