IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Карол представя творби на художници, вдъхновени от финансови знания

Изложбата ще бъде открита на 8 септември в 18 часа в салона на Финансова група Карол и ще бъде отворена до 8 октомври

17:19 | 04.09.15 г.
Автор - снимка
Създател
Карол представя творби на художници, вдъхновени от финансови знания

За втора година Корпоративен университет Карол показва творби на художници, керамици и скулптури, създадени по време на финансовото обучение за хора на изкуството - Арт семестър. Нови монети, конски индекс, арт валути и много бикове посрещат клиентите на финансовата група.

В арт салона вече е подредена изложба на участниците в единственото по рода си обучение. В програмата му са включени теми, които дават основни понятия и знания за парите, пазарите и инвестициите.

Творците учат защо и как трябва да се грижат за личните си финанси, как да правят бюджет, в какво и как могат да инвестират сами и как да изберат взаимен фонд, ако решат професионалисти да инвестират вместо тях.

За да е по-достъпно и интересно за хора на изкуството, организаторите от Корпоративен университет Карол са включили и теми, които правят връзката между личните финанси и професионалната реализация, а темите се дискутират в арт шопи с брейнсторминги, някои от които водени от самите участници. Гост лектори, между които галеристи и художници, представят темите за изграждане на личен бранд или как да изберат галерист, как да общуват с медиите, как да маркетират и продават.

Последната седмица е творческа и именно това е времето, когато художниците са създали своите творби, вдъхновени от новите финансови знания. Ако се съди по броя бикове, прогнозата на художниците е за възходящ тренд на капиталовите пазари. Всички произведения, създадени в творческата седмица на Арт семестър 2015, са събрани в албум, изработен от две от художничките.

Двама от участниците в Арт семестър попаднаха на картата на съвременното изкуство и ще представят страната ни заедно с още 146 български художници в рамките на изложбата „Карта на новото изкуство”, която се провежда в момента във Венеция, на остров Сан Джорджо Маджоре. Юлияна Текова и Явор Боянов са част от събитието, определяно като изключително за света на изкуството. Творбите са показани в Giorgio Cini Foundation, където са събрани най-забележителните нови попълнения на Колекция Imago Mundi – глобален арт проект на Лучано Бенетон , чиято основна цел е да очертае актуална панорама на съвременните явления в световното изкуство. Провежда се съвместно с 56-то Биенале във Венеция и предстоящия Венециански филмов фестивал 2015 г.

Изложбата на участниците в Арт семестър 2015 г. ще бъде открита на 8 септември в 18 часа в салона на Финансова група Карол и ще бъде отворена до 8 октомври. Това е втората обща експозиция на творци след старта на проекта миналата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:26 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още