IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

MasterCard: Продажбите на дребно в САЩ са нараснали с 7,9% по празниците

Ръстът се дължи основно на онлайн продажбите и търсенето на мебели и дамско облекло

18:30 | 28.12.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Силните онлайн продажби и търсенето на мебели и дамско облекло са помогнали на американските продажби на дребно да нараснат със „солидните“ 7,9% през тези коледни празници, съобщава Ройтерс, цитирайки доклада MasterCard Advisors SpendingPulse.

Американските продажби на дребно, без автомобилите и петрола, са се увеличили с 5,5% през периода между Черния петък и Бъдни вечер спрямо миналата година.

Онлайн продажбите са нараснали с 20% по време на коледните празници тази година, казва в свой доклад от понеделник MasterCard Advisors, която прави проучвания на разходите на потребителите.

„Двуцифреният ръст на продажбите на мебели показва, че потребителите искат и могат да се похвалят със стоки с висока себестойност“, казва Сара Куинлан, старши вицепрезидент на Market Insights в MasterCard Advisors, в доклада.

По-бавното настъпване на студеното време е забавило и закупуването на облекла през есента, така че търсенето е нараснало едва след Черния петък, казва тя.

Според Куинлан потребителите харчат пари, спестени от по-ниските цени на бензина.

Националната федерация на търговците на дребно, водеща група в индустрията, прогнозира ръст от 3,7% на продажбите в магазини и интернет през ноември и декември тази година, като се очаква само онлайн продажбите да се повишат с 6-8 процента.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:03 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още